FOTO: FK Borac

Očekuje ih glavni dio priprema

Borac otputovao u Tursku

Haris Zilić

Bh. klubovi lagano ulaze u glavni dio prirpema za nastavak sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovina. Dosta kluba će pripreme odraditi u Turskoj.

Među ekipama koje idu put Turske je i FK Borac.

Banjalučani su otputovali danas prema Turskoj gdje ih čeka glavni dio priprema.

Izabranici Vinka Marinovića će boraviti u Antaliji gdje će i odigrati četiri prijateljske utakmice sa zanimljviim protivnicima.

Najjači test bi svakako trebao biti protiv ruskog velikana Dynama iz Moskve, a tu će biti mečevi protiv ruskog Rodina, Aude iz Latvije i danskog Vejlea.

Dosta je prometno u Borcu ove zime što se tiče igračkog kadra

Tako su klub napustili Amar Begić, Goran Zakarić, Milan Spremo, Marko Gajić, Nikola Andrić, Ivan Grgić i Dino Ćorić, a vjerovatno će Banjalučani gledati da do kraja prelaznog roka pojačaju ekipu s još nekim imenima.

Nedavno je ekipu pojačao Nikola Pejović koji je stigao iz slovenskog Rudar Velenja.

Borac je nakon prvog dijela sezone Premijer lige na trećem mjestu sa 33 boda i ima šest bodova manje u odnosu na lidera Zrinjski.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Cilj Borca u drugom dijelu sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine je svakako plasman u Evropu.

Što se tiče proljetnog dijela sezone, Borac 18. februara igra Kup utakmicu protiv priejdorskog Rudara, a sedam dana kasnije u 20. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine ugostit će ekipu Širokog Brijega.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.