Bivši igrač Empolija potpisao za banjalučki Borac

Pejović zvanično predstavljen

Bivši igrač Empolija potpisao za banjalučki Borac · Zvanično

E. Čaušević

Banjalučki Borac punom parom se priprema za nastavak sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a ovaj klub danas je potvrdio dolazak novog pojačanja.

U Borcu je ove zime itekako radno što se tiče igračkog kadra koji je doživio dosta promjena nakon završetka prvog dijela sezone.

Iz banjalučkog kluba potvrdili su danas da je u Borac stiglo još jedno pojašanje, a riječ je o Nikoli Pejoviću koji stiže iz Rudara iz Velenja.

Ovaj 24-godišnji fudbaler je pojačati konkurenciju u odbrani Borca s kojim je danas i zvanično potpisao ugovor.

Srbijanski fudbaler je prethodnih godinu dana igrao u Sloveniji za Rudar iz Velenja, a sada će se okušati i u našoj zemlji.

Oglasi

"Dolazak u Borac je novi izazov u mojoj karijeri. Nisam se puno dvoumio kada je stigao poziv iz Banjaluke i smatram da sam povukao dobar potez. Sada je sve na meni. Znam da je primarni cilj kluba da se ponovo izađe na evropsku scenu. Nema puno filozofije, moramo naporno da radimo da se spremimo što bolje za sve što predstoji i da na terenu dokažemo kvalitet", rekao je Pejović nakon potpisa ugovora.

Zanimljivo da je ovaj fudbaler svojevremeno nastupao i u Italiji u dresu Empolija u koji je prešao još kao omladinac iz Zemuna.

Pejović je ponikao u Crvenoj zvezdi, a u dosadašnjoj karijeri pored Empolija i Zemuna igrao je jop za Pistoiese, Rudeš, Lokomotivu, Admiru Wacker, Proleter i Rudar.

Prošao je i sve omladinske selekcije reprezentacije Srbije, ali nije još uvijek debitovao za A selekciju te zemlje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Borac je nakon prvog dijela sezone Premijer lige na trećem mjestu sa 33 boda i ima šest bodova manje u odnosu na lidera Zrinjski.

Banjalučani proljetni dio sezone otvaraju derbijem na svom terenu protiv drugoplasiranog Širokog Brijega.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Boli ga briga, dobit ce FEBRUARSKU PLATU u oktobru..
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi