Borac počeo sa pripremama: U Turskoj ih očekuju zanimljive utakmice

Marinović obavio prozivku

Borac počeo sa pripremama: U Turskoj ih očekuju zanimljive utakmice

H. Zilić

I fudbaleri banjalučkog Borca su krenuli sa prirpemama za drugi dio sezone nakon dosta turbulentnog početka 2023. godine na finansijskom planu. Trener Vinko Marinović je danas izvršio prozivku.

Cilj Borca u drugom dijelu sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine je svakako plasman u Evropu.

Banjalučani su probili prvobitni plan jer su pripreme trebale početi 10. januara, ali pomenute finansijske turbulencije su dosta toga poremetile.

Fudbaleri Borca su tako jutros na pomoćnom terenu Gradskog stadiona odradili prvi lakši trening nakon prozivke.

Treneru Marinoviću na prozivci su se odazvali ovi igrači: Bojan Pavlović, Nikola Ćetković, Mladen Jurkas, Aleksandar Vojnović, Darko Lazić, Strahinja Bošnjak, Aleksandar Subić, Đorđe Milojević, Nedeljko Piščević, Enver Kulašin, Nikola Ninković, Dejan Popara, Obren Cvijanović, Benjamin Tatar, Alen Jurilj, Fedor Predragović, Jovo Lukić, Dejan Bosančić, Filip Račić, Ivan Lagundžić, Sergej Dojčinović, Momčilo Mrkaić, Danilo Moconja, Stefan Marčetić, Savo Šušić i Sergej Bogdanić.

Kao i većina bh. klubova tako je i Borac pretrpio dosta promjena u igračkom kadru na zimskoj pauzi.

Oglasi

Tako su klub napustili Amar Begić, Goran Zakarić, Milan Spremo, Marko Gajić, Nikola Andrić, Ivan Grgić i Dino Ćorić, a vjerovatno će Banjalučani gledati da do kraja prelaznog roka pojačaju ekipu s još nekim imenima.

Što se tiče plana priprema, Borac će naredne dvije sedmice trenirati u Banja Luci nakon čega ide glavni dio priprema koji će obaviti u Turskoj. Borac u Tursku putuje 27. januara.

Banjalučani će boraviti u Antaliji gdje će i odigrati četiri prijateljske utakmice sa zanimljviim protivnicima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Najjači test bi svakako trebao biti protiv ruskog velikana Dynama iz Moskve, a tu će biti mečevi protiv ruskog Rodina, Aude iz Latvije i danskog Vejlea.

Što se tiče porljetnog dijela sezone, Borac 18. februara igra Kup utakmicu protiv priejdorskog Rudara, a sedam dana kasnije u 20. kolu Prmeijer lige Bosne i Hercegovine ugostit će ekipu Širokog Brijega.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jasko.Tz
Sve se nema para a u turskoj pripreme hej moj dodo ??
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi