FK Borac potvrdio dolazak nogometaša koji je već igrao u Premijer ligi
Blagaić u duelu protiv FK Željezničar na Grbavici

Banjalučani uskoro igraju i prvi pripremni meč

FK Borac potvrdio dolazak nogometaša koji je već igrao u Premijer ligi

S. Mlaćo
Nakon velikih problema u FK Borac Banja Luka su ipak 'upalili motore' i krenuli sa pripremama.

Očekuju se i pojačanja s obzirom na brojne odlaske, a danas su Banjalučani potvrdili da će njihov dres u narednom periodu nositi Jakov Blagaić. On stiže kao bivši član NK Široki Brijeg, a igra na poziciji lijevog krila.

Rođen je u Splitu i naravno prošao je školu Hajduka.

"Želim da se zahvalim upravi kluba na ukazanom povjerenju i prilici da igram u FK Borac. Dobro sam upoznat sa ambicijama i ciljevima u nastavku sezone, a na meni je da stručnom štabu nametnem kvalitetnim radom. Jedina želja mi je da me zdravlje služi u narednom periodu, a navijačima mogu obećati da ću dati sve od sebe na terenu u svakoj prilici“, rekao je Blagaić na predstavljanju.

[facebook]https://www.facebook.com/photo/?fbid=578000974337791&set=a.490350319769524[/facebook]

Blagaić je bio i član ljubljanske Olimpije.

Oglasi

Borac je jučer potvrdio da će u pripremnom periodu odigrati pet utakmica, a prvi rival je Sloboda iz Novog Grada.

Taj meč se igra 25. januara, a dva dana kasnije Borac putuje u Antaliju.

Treneru Vinku Marinoviću na prozivci su se odazvali ovi igrači: Bojan Pavlović, Nikola Ćetković, Mladen Jurkas, Aleksandar Vojnović, Darko Lazić, Strahinja Bošnjak, Aleksandar Subić, Đorđe Milojević, Nedeljko Piščević, Enver Kulašin, Nikola Ninković, Dejan Popara, Obren Cvijanović, Benjamin Tatar, Alen Jurilj, Fedor Predragović, Jovo Lukić, Dejan Bosančić, Filip Račić, Ivan Lagundžić, Sergej Dojčinović, Momčilo Mrkaić, Danilo Moconja, Stefan Marčetić, Savo Šušić i Sergej Bogdanić.

Borac su do sada napustili Amar Begić, Goran Zakarić, Milan Spremo, Marko Gajić, Nikola Andrić, Ivan Grgić i Dino Ćorić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Što se tiče proljetnog dijela sezone, Borac 18. februara igra Kup utakmicu protiv prijedorskog Rudara, a sedam dana kasnije u 20. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine ugostit će ekipu Širokog Brijega.

Banjalučani žele izboriti Evropu ove sezone, a nisu se predali ni u borbi za naslov prvaka.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi