Vraća se u Premijer ligu iz Slovenije

Nedim Hadžić novi član FK Velež · Zvanično

Samir Mlaćo
FK Velež je danas potvrdio novo ime.

Kako je SportSport.ba jučer i najavio, novi član FK Velež je Nedim Hadžić.

Hadžić je jutros ozvaničio saradnju i putovat će sa novim saigračima u Antaliju. Ovaj napadač stiže iz slovenskog NK Radomlje, a prethodno je nastupao za i za Slobodu, Mladost te FK Sarajevo.

“Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba da je Nedim Hadžić od danas i službeno novi igrač našeg Kluba.

U prisustvu direktora Fudbalskog kluba Velež Sanjina Alagića, danas je u službenim prostorijama Kluba potpisan ugovor koji će ovog 23-godišnjeg igrača navalnog reda vezati za Rođene do kraja sezone 2023/24, uz mogućnost produživanja ugovora za još jednu godinu.

Nedim Hadžić je rođen 19. marta 1999. godine u Sarajevu. Prve fudbalske korake napravio je u Akademiji FK Sarajevo, da bi se potom priključio i prvom timu Bordo tima. Karijeru je zatim nastavio u juniorskoj selekciji portugalskog Leixões SC, da bi se potom vratio u BiH u FK Mladost Doboj Kakanj. U BiH je pored pomenutih klubova nastupao i za FK Sloboda Tuzla, kao posudba NK Slaven Belupo. Posljednji angažman je imao u slovenskom NK Radomlje.

Pored toga, važno je istaknuti da je nastupao za omladinske U15, U17, U19 i U21 fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Našem novom Rođenom želimo puno sreće, zdravlja i zajedničkog uspjeha u narednom periodu“, istakli su iz FK Velež.

Dobra vijest za navijače Veleža je i ostanak Frane Ikića, dok se među putnicima za Antaliju gotovo sigurno neće naći Haris Ovčina.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naime, kako smo uspjeli saznati, sa Ikićem su dogovoreni uslovi do kraja sezone i ovaj fudbaler ostaje član Veleža. On je ove sezone za Velež nastupio na ukupno 19 utakmica i uspio se jednom upisati u listu strijelaca.

Ranije u karijeri je igrao za Gyirmot (Mađarska), Željezničar, Fuzinar i Koper u Sloveniji, te Cibaliju, Rijeku i matični Zadar. Što se Veleža tiče, ovaj klub nastavak sezone čeka na šestom mjestu u Premijer ligi s 24 boda i utakmicom manje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.