Potvrđen još jedan odlazak iz FK Velež!
Nakon samo jedne polusezone Amar Kvakić je odlučio napustiti redove Veleža i s njim je raskinuta saradnja

Amar Kvakić otišao

Potvrđen još jedan odlazak iz FK Velež! · Zvanično

M. Šljivak

FK Velež potvrdio je danas rastanak s 20-godišnjim defanzivcem Amarom Kvakićem nakon svega šest mjeseci saradnje.

Amar Kvakić i FK Velež Mostar danas su zvanično okončali saradnju nakon pola sezone, kako je to SportSport.ba i najavio prije nekoliko dana.

"Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba kao i cjelokupnu sportsku javnost, da je dogovoren sporazumni raskid saradnje sa našim dosadašnjim fudbalerom Amarom Kvakićem".

"Fudbalski klub Velež Mostar našem Amaru se najiskrenije zahvaljuje za profesionalan pristup i doprinos rezultatima Kluba, te mu upućuje najljepše želje u nastavku njegove fudbalske karijere", poručili su iz Veleža.

Ovaj 20-godišnji defanzivac u Velež je stigao prošlog ljeta iz Metalista i imao je ugovor do ljeta 2024. godine.

Međutim, odlučeno je da se saradnja ne nastavi i mladi reprezentativac Austrije nakon samo nekoliko mjeseci odlazi iz kluba.

Oglasi

Kvakić je za Velež odigrao 14 utakmica i nije se upisivao u listu strijelaca u protekloj polusezoni.

Prethodno je ovaj 20-godišnjak nastupao za austrijski Kapfenberger, te ukrajinski Metalist Khakiv i Floridsdorfer.

Mostarski klub napravio je dosta promjena ove zime, pa će Rođeni izgledati mnogo drugačije u odnosu na prvi dio sezone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naravno, najznačajnija promjena desila se na klupi gdje je Amara Osima zamijenio Nedim Jusufbegović, a i igrački kadar je poprilično drugačiji.

Velež je nakon prvog dijela sezone na šestoj poziciji tabele s 24 osvojena boda, a drugi dio sezone otvaraju utakmicom protiv Željezničara.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

nijepoznat
Federalci
1 0
Belajsuz1989
Rezanje troskova i ovoliko promjena ce se odraziti na rezultat.Tesko da ce se ukombinovati tim za kratko vrijeme,ovdje ce se vise ici na individualni ucinak nego timski.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi