Veliko pojačanje

Nevjerovatno, ali istinito: Isco novi igrač Union Berlina

Esmer Oštraković

Isco je u decembru raskinuo ugovor sa Sevillom i od tada je slobodan igrač, te je pregovarao sa velikim brojem klubova.

Još uvijek je Isco slobodan igrač, ali je pitanje trenutka kada će biti predstavljen u svom novom klubu, jer kako navode njemački mediji, dogovorio je saradnju sa Union Berlinom.

Kako tvrdi Florian Plettenberg, Isco će svoju karijeru nastaviti u Union Berlinu. Pregovori su završeni i Isco je novi igrač Union Berlina.

"Sve je završeno. Isco je novi igrač Union Berlina. Potpisat će ugovor do 2024. godine uz mogućnost produženja za još jednu godinu. Nevjerovatno je, ali je istina. Isco je novi igrač Union Berlina", napisao je Plettenberg.

Očekuje se naravno da će Isco, biti veliko pojačanje za ovaj Union Berlin u nastavku sezone, a čak i igrači su sretni jer će im doći igrač takvog kalibra.

Očekivalo se to od njega i u Sevilli, naravno najviše zbog renomea iz prethodnih sezona, ali on nije opravdao ništa od toga.

Prethodnih devet godina ovaj 30-godišnjak je nosio dres Real Madrida. Bilo je tu izuzetno dobrih partija, ali je u posljednjih nekoliko sezona jednostavno nestao.

Podsjetimo, Isco je praktično eksplodirao u dresu Malage tokom sjajnih nastupa koji je ovaj tim imao u La Ligi i evropskim takmičenjima.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sjajne partije koje je pružao 2013. godine obezbijedile su mu transfer u Real Madrid, te je plaćen 30 miliona eura.

Za velikana iz Madrida odigrao je 353 utakmice u kojima je postigao 53 gola, a u dresu Španije odigrao je 38 utakmica, te je postigao 12 golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.