Rekordan transfer Josipa Juranovića u Bundesligu

Istakao se u Kataru i sada napustio Celtic

Rekordan transfer Josipa Juranovića u Bundesligu

S. Mlaćo
Ono što je danima najavljivano sada je dobilo konačnu potvrdu. Naime, hrvatski reprezentativac Josip Juranović napustio je Celtic i skrasio se u Njemačkoj.

Juranović je sjajno igrao na Svjetskom prvenstvu i bio jedan od zapaženijih u selekciji Hrvatske, što mu je donijelo i transfer. Potpisao je za Union Berlin.

Sve je ozvaničeno sinoć, a ugovor je potpisao do ljeta 2027. godine.  

Transferom u Union Berlin ispunili su mi se snovi da zaigram u jednoj od najboljih liga na svijetu. Bundesliga je intenzivna i snažna, a to odgovara mojoj igri. U Berlinu želim dodatno napredovati“, rekao je Juranović.

[facebook]https://www.facebook.com/1.FCUnionBerlin/videos/1130244857663215[/facebook]

On je ponikao u ekipi Dubrave, a nastupao je i za Hajduk te poljsku Legiju. Upravo je iz Legije stigao u Celtic 2021. godine.

Oglasi

Juranović je u Celtic stigao u transferu vrijednom tri miliona eura, te je igrao dosta dobro. Odigrao je u dresu Celtica 51 utakmicu, a tržišna vrijednost skočila mu je na 9 miliona eura nakon sjajno odigranog Svjetskog prvenstva.

Prema dostupnim informacijama medija u Škotskoj Celtic je sada zaradio 7,5 miliona funti odštete, te 2,5 kroz moguće bonuse.

Juranović u Union Berlin dolazi na mjesto Juliana Ryersona koji karijeru nastavlja u Borussiji Dortmund. On je prešao za 5 miliona eura. Transfer Juranovića je rekordan za Union Berlin, što govori koliko su ga zapravo željeli čelnici te stručni štab.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Union Berlin je trenutno na sjajnom trećem mjestu u Bundesligi i ima 30 bodova. Na 30 su Eintracht i Freiburg, dok lider Bayern ima 35.

Juranović bi debi mogao upisati već u narednom kolu na gostovanju kod Werder Bremena.

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
To je realno, a ne one gluposti da ide u Barselonu, Atletiko, Čelzi... Kao i Livaković, jedina je prava istina da je imao ponudu Monpeljea u visini od 6 miliona eura, kakav Bajern, Ajaks i ostale bajke. Istina je i da Štutgart za Sosu uopšte nema ponude, Dinamo za Brunu Petkovića...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi