Fabrizio Romano potvrdio: Josip Juranović napravio transfer karijere!

Napustio Celtic i ima novi klub

Fabrizio Romano potvrdio: Josip Juranović napravio transfer karijere!

Esmer Oštraković

Nakon što je odigrao fenomenalno na Svjetskom prvenstvu u Kataru, bilo je jasno da će Josip Juranović napustiti ekipu Celtica i karijeru nastaviti u nekom drugom klubu.

Dugo se govorilo o mnogim klubovima, a jedno vrijeme bila je aktuelna priča o Barceloni, međutim poslije je otkriveno da je sve bilo izmišljeno.

Ipak, Josip Juranović ima novi klub, te će svoju karijeru nastaviti u Bundesligi, tačnije u ekipi Union Berlina.

Ovu vijest je na svom Twitter nalogu potvrdio i majstor za transfere, Fabrizio Romano, koji tvrdi da su ostali samo finalni detalji.

"Ekskluzivno. Reprezentativac Hrvatske, Josip Juranović završava svoj transfer u Union Berlin iz Celtica. Pregovori su u završnoj fazi između kluba i igrača. Potvrda se očekuje svakog momenta", napisao je Romano.

Oglasi

Celtic je prije nekoliko dana dobio prvu zvaničnu ponudu za Juranovića, a klub koji ga je htio bio je Espanyol.

Ponudu od sedam miliona je odbio Celtic, a sada je ponuda od Union Berlina privaćena, iako još uvijek nije poznato za koju sumu novca on mijenja klub.

Pisalo se da bi Celtic prodao Juranovića za 20 miliona eura, međutim teško je vjerovati u to, a navodno je Union Berlin platio oko 10 miliona eura za njegov dolazak.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Juranović je u Celtic stigao u ljeto 2021. godine iz Legije u transferu vrijednom tri miliona eura, te je igrao dosta dobro.

Odigrao je u dresu Celtica 51 utakmicu, a tržišna vrijednost skočila mu je na 9 miliona eura nakon sjajno odigranog Svjetskog prvenstva.

Top Komentari

user1674297497
Bezveze za njega,samo Celtik zaradio
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi