Iz Širokog Brijega u Italiju

Talentovani bh. napadač potpisao za Parmu

Edmir Škorić

Član omladinskih selekcija Širokog Brijega, Marko Brekalo, novi je član italijanskog kluba Parma.

Bosanskohercegovački talentovani napadač igra za kadete Širokog Brijega i očit ose radi o velikom potencijalu, čega su svjesni u kultnom klubu koji nastupa u Seriji B.

U omladinskom prvenstvu Bosne i Hercegovine postigao je 17 golova na 17 nastupa u ovoj sezoni, što je očito i više nego dobra referenca za njegovo angažovanje.

Informaciju o Parminom potezu i dovođenju talentovanog Brekala objavili su mnogi portali u Italiji, iako nedostaje zvanična potvrda kluba.

Brekalo je član kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine, a za nadati se da će ostvariti veliku karijeru i da je Parma samo početak tog puta, odnosno odskočna daska.

Nisu poznati detalji transfera niti uslovi po kojima je mladi igrač otišao u Parmu, te je li i koliko na osnovu toga profitirao Široki Brijeg.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.