Široki Brijeg i Zlate Moravce odigrali odličnu i otvorenu utakmicu

Postignuta dva gola

Široki Brijeg i Zlate Moravce odigrali odličnu i otvorenu utakmicu

H. Zilić

NK Široki Brijeg se priprema za nastavak sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegvine. Odigrali su danas pripremni duel protiv slovačke ekipe Zlate Moravce koji je okončan rezultatom 1:1.

Meč se igrao u kampu "Musa-Karačić" i ponudio je dopadljiv fudbal.

Prvo prijete domaći u osmoj minuti., Ćavar je sjajno šutirao, a minut kasnije gosti uzvraćaju preko Brankusa, bez promjene rezultata.

U 18. minuti dvije poluprilike za goste, prvi put je Bruno Oliveira otklonio opasnost u posljednji trenutak, a drugi put Josipović lagano odbranio.

Najbolja prilika za Široki u 29. minuti, Kuprešak je pogodio prečku, a nakon toga golman Lukač zaustavlja pokušaj Vukoje.

Bravure Radića u protivničkoj odbrani u 42. minuti, vraća loptu do Ćavara kojeg u posljednji trenutak blokira odbrana gostiju. Zlate Moravce prijeti u 43. minuti i to je njihova najbolja šansa na utakmici. Almeida je bio u dobroj prilici, Josipović odlično brani.

Oglasi

U nastavku duela prva prilika za Široki u 56. minuti preko Lovrića, njegov udarac odlazi pored gola gostiju. Vukelić odlično šutira u 60. minuti brani golman Lukač.

Dosta otvorena igra u drugom poluvremena. Mudry je u 66. minuti imao najbolju šansu za Slovake, ali golman Tomić sjajno brani.

U 77. minuti vidjeli smo pogodak, gosti su poveli sa 0:1. Strijelac je bio Roman Čerepkai. 

Nakon gola gostiju Široki prijeti preko Vukelića u 83. minuti, golman gostiju spašava svoj tim, ostalo je 0:1.

U finišu utakmice dosuđen je penal za Široki, Lukić je pogodio za konačnih 1:1.

Široki Brijeg je počeo utakmicu u sastavu: Josipović, Valinčić, Šuto, Bruno Oliveira, Kuprešak, Barišić, Ćavar, Vukoja, Bagarić, Pejić, Radić.

Vion Zlate Moravce: Lukáč, Suľa, Pintér, Toml, Čonka, Sloboda, Duga, Brenkus, Demitra, Almeida, Pinte.

Široki Brijeg je u drugom poluvremenu igrao u sastavu: Tomić, K. Medić, Thyller, Musa, Pranjić, Lovrić, Vukelić, Kpan, Kadu F. Medić, Lukić.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi