FOTO: FK Željezničar

Plavi idu na završni dio priprema

Mulalić odabrao putnike za Konjic, od jutros jedno ime manje, kada će doći napadač?

Samir Mlaćo
Nogometaši Željezničara danas se vraćaju u Konjic gdje će obaviti završni dio priprema. Plavi sa Grbavice su već bili u Konjicu, te se vratili kući, a zatim je plan bio vezan za Međugorje.

Ipak, došlo je do promjene te će i drugi dio odraditi u Konjicu. Ističu da imaju sve potrebne uslove i fenomenalnog domaćina.

Ekipa je jutros otputovala za Konjic, a na spisku nije bilo Luke Malića koji je jučer zatražio raskid saradnje. Malić nije opravdao očekivanja na Grbavici, a dolaskom Irfana Jašarevića jasno je bilo da će potpuno pasti u 'drugi plan'. To je jutros i ozvaničeno.

"FK Željezničar i Luka Malić su potpisali sporazumni raskid ugovora. Luka, hvala i sretno!

Luka Malić je u dresu Željezničara odigrao 44 utakmice. Jednom Željezničar, uvijek Željezničar“, stoji u objavi kluba sa Grbavice.

Ranije je Željezničar napustio Stjepan Vego koji je također igrao na istoj poziciji, te krilni fudbaler Sedad Subašić.

Mulalić je u Konjic poveo naredne igrače: Bender, Muftić, Karić - Galić, Šehić, Jašarević, Cocalić, Kosorić, Drina, Kobašević, Pirić, Pašić - Hajdarević, Hodžić, Beća, Mekić, Štilić, Bekrić, Amoah, Drljo, Santos, Gasal, Efendić - Beganović, Haračić, Križevac.

Navijači Željezničara sa nestrpljenjem očekuju informacije o eventualnom pojačanju u napadu. Najavio je to nakon meča sa Sutjeskom trener u stručnom štabu Haris Alihoddžić, no za sada novih imena nema.

Prva opcija je Sulejman Krpić, koji je već bio kapiten Željezničara, a koji je posljednji angažman imao u Australiji. Krpić je postao slobodan, te obavio razgovore sa čelnicima Željezničara, ali dogovor još nije postignut.

Plavi nisu u dobroj financijskoj situaciji, što za sada 'koči' dogovor, ali nije nemoguće da se ipak sve ubrzo riješi i da se Krpić priključi ekipi u Konjicu.

Jedna od opcija je i Armin Hodžić. Hodžić sa navijačima Željezničara 'komunicira' putem društvenih mreža sa odmora u Dubaiju, no čini se da je mnogo dalje od Grbavice.

Edis Mulalić svakako želi što prije novo ime u svojim redovima, svjestan da isti mora proći bar dio priprema, što je i više nego opravdano.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Očekujemo jednog napadača, imamo pregovore i nadam se da će se u ova 3-4 dana donijeti konačna odluka. Sigurno da će taj napadač biti od koristi jer svi znamo da imamo malo problema u samoj završnici i tako da očekujemo jednog kvalitetnog napadača", rekao je u nedjelju Alihodžić.

Željezničar će do 9. februara boraviti u Konjicu, a zatim slijedi povratak u Sarajevo. 18. februara je meč Kupa BiH protiv Leotara, a zatim gostovanje kod Igmana u prvom kolu nastavka sezone. Taj meč će biti odigran u Konjicu ili na stadionu Rođeni u Mostaru.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.