Transfer Amira Hadžiahmetovića je gotova stvar, radost i na Grbavici

Javljaju mediji u Turskoj

Transfer Amira Hadžiahmetovića je gotova stvar, radost i na Grbavici

E. Škorić

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Amir Hadžiahmetović novi je igrač turskog velikana Bešiktaša, javili su upravo mediji u toj zemlji.

Turski list Fanatik objavio je da je postignut dogovor oko transfera Hadžiahmetovića, koji će ostati u Turskoj, ali će dres Konyaspora zamijeniti dresom mnogo većeg kluba kakav je Bešiktaš.

Konyaspor je igrača 2016. godine iz Željezničara doveo za 500.000 eura, tvrde Turci, a zaradit će njegovom prodajom tri miliona eura i 20 posto udjela od naredne njegove prodaje. Uz to, Bešiktaš treba Konyaspora da isplati i oko milion eura bonusa ukoliko se određene stvari poklope.

Nakon što službeni dogovor dva kluba bude u potpunosti postignut, s bh. veznjakom bit će potpisan ugovor na 4,5 godine.

Galatasaray i Trabzonspor takođe su željeli ove zime dovesti našeg reprezentativca, a postojao je i interes od strane engleskog Burnleyja.

Odigravši 18 utakmica za zeleno-bijele ove sezone, Amir je postigao tri pogotka i dva je puta asistirao, a 25-godišnji Amir je od 2016. godine za Konyaspor odigrao 199 utakmica.

Svoj debi za Bešiktaš trebao bi imati već za vikend protiv Sivaspora u gostima. Taj meč igra se u subotu.

Osim toga, postao je bitan i za igru reprezentacije BiH posljednjih godina, a nema dileme da će se naći i na spiskovima novog selektora Faruka Hadžibegića.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Za kraj dodajmo da sve ovo raduje i vodstvo i navijače Željezničara, koji ima 20 posto od ukupnog transfera, pa će tako i kasa tima sa Grbavice biti pristojno popunjena zahvaljujući transferu bivšeg veznjaka.

Prema računici, u Zvorničku će se sliti sigurnih 600.000 eura i biće to dobra financijska injekcija za Plave. Naravno, Plavi i od eventualnih bonusa očekuju određenu svotu novca.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hamdi kurtes
E jesu kupili krampu.
3 15
Arnel925
Šteta što nije prešao u jaču ligu. Ali u svakom slučaju sretno.
9 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi