Turci već znaju mogući klub Andreja Đokanovića?

Bordo klub bi mogao uskoro završiti sjajan posao

Turci već znaju mogući klub Andreja Đokanovića?

S. Mlaćo
Na nogometnoj sceni u Turskoj veoma je zanimljivo. Posebno se to odnosi na tržišnu pijacu, a veliki broj igrača odlučio je ove zime promijeniti sredinu. I bh. kolonija u ovoj zemlji mogla bi biti dodatno pojačana.

Na nogometnoj sceni u Turskoj veoma je zanimljivo. Posebno se to odnosi na tržišnu pijacu, a veliki broj igrača odlučio je ove zime promijeniti sredinu.

U fokusu je bh. reprezentativac Amir Hadžiahmetović koji je na pragu potpisa za Bešiktaš,  te se čini da je sve dogovoreno. Ipak, zvanične potvrde nema, a trebala bi stići još danas. Hadžiahmetović je član Konyaspora i čini se da je stigao pravi trenutak za pravi iskorak.

Mogući novajlija u Tursku ligu je vezista FK Sarajevo Andrej Đokanović. Kako smo i najavili prethodnih dana, Đokanović bi mogao već ove zime napustiti Premijer ligu.

Turski mediji samo o tome stalno pišu i navode da bi Đokanović mogao postati član Konyaspora. Sve se povezuje i sa samim odlaskom Hadžiahmetovića.

Oglasi

Navode da se radi o kvalitetnom mladom nogometašu te da je transfer blizu realizacije. Đokanović ima važeći ugovor i FK Sarajevo bi u tom slučaju dobio adekvatno obeštećenje.

Đokanović je u protekloj polusezoni upisao ukupno 18 nastupa uz jednu asistenciju. U dva navrata nosio je i dres reprezentacije BiH.

Trenutno se nalazi na pripremama sa FK Sarajevo u Antaliji, a da li će na kraju i ostati u Turskoj, ostaje da se vidi vrlo brzo.

Kada je Hadžiahmetović u pitanju, Turski list Fanatik objavio je da je postignut dogovor oko transfera Hadžiahmetovića, koji će ostati u Turskoj, ali će dres Konyaspora zamijeniti dresom mnogo većeg kluba kakav je Bešiktaš.

Oglasi

Konyaspor je igrača 2016. godine iz Željezničara doveo za 500.000 eura, tvrde Turci, a zaradit će njegovom prodajom tri miliona eura i 20 posto udjela od naredne njegove prodaje. Uz to, Bešiktaš treba Konyaspora da isplati i oko milion eura bonusa ukoliko se određene stvari poklope.

Nakon što službeni dogovor dva kluba bude u potpunosti postignut, s bh. veznjakom bit će potpisan ugovor na 4,5 godine.

Galatasaray i Trabzonspor takođe su željeli ove zime dovesti našeg reprezentativca, a postojao je i interes od strane engleskog Burnleyja.

Odigravši 18 utakmica za zeleno-bijele ove sezone, Amir je postigao tri pogotka i dva je puta asistirao, a 25-godišnji Amir je od 2016. godine za Konyaspor odigrao 199 utakmica.

Svoj debi za Bešiktaš trebao bi imati već za vikend protiv Sivaspora u gostima. Taj meč igra se u subotu.

Koliko će zaraditi Željezničar?

Od transfera Hadžiahmetovića zaradit će i Željezničar, a koliko tačno, službene informacije nema. Godinama se spominje da Plavi imaju 20 posto od njegovog transfera, a Sportsport. ba neslužbeno saznaje da se ipak radi o manjem postotku ukoliko transfer bude unutar turske lige.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naše informacije govore da u tom slučaju Željezničaru pripada 15 posto ali ne od ukupnog transfera, nego od ukupne zarade Konyaspora. Dakle, Plavi će sigurno inkasirati 15 posto od 2.5 miliona eura što je 375.000 eura. Ostala zarada Željezničara zavisi od ispunjavanja uslova vezanih za bonuse.

Biće to lijepa finansijska injekcija za Željezničar, a eventualni transfer Hadžiahmetovića govori i koliko je za bh. klubove bitno prilikom transfera ugraditi procente zarade od naredne prodaje.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

milivoje
Pa pročitali sa naših portala i prenijeli vijest,kakve vi gluposti pišete.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi