FOTO: HŠK Zrinjski

Plemići veoma efikasni

Zrinjski se ponovo poigrao sa protivnikom na pripremama, sada je pukla 'petarda'

Samir Mlaćo
Nogometaši Zrinjskog danas su u Međugorju upisali novu pobjedu u pripremnim mečevima. Plemići su za rivala imali ekipu federalnog prvoligaša Tomislava i upisali su sigurnu pobjedu rezultatom 5:1.

Zrinjski je poveo sjajnim pogotkom Josipa Ćorluka i to iz prekida kao i protiv Zlate Moravce kada su Plemići tri puta pogodili nakon prekida. Sada je iz kornera ubacio Ivančić, a Josip Ćorluka bio strijelac. Igrala se osma minuta.

Nakon samo par minuta Ćorluka je povisio na 2:0, da bi već u 17. minuti Bilbija pogodio za 3:0. Ćuže je sve odradio, Vukotić je blokiran, a Bilbija odbijenu loptu posprema u mrežu. Do kraja prvog poluvremena nije bilo pogodaka, a drugi dio bolje otvaraju nogometaši federalnog prvoligaša.

Zaprijetili su preko Petra Banovića i smanjili na 3:1. Plemići su ipak nastavili po starom i novajlija Antonio Ivančić sa peterca u 57. minuti povisuje na 4:1.

Nakon toga vidjeli smo i dosta promjena u timovima, tempo je pao, ali bilo je uzbuđenja. Zrinjski je imao prednost, a federalni prvoligaš rijetko dolazio u šansu. Vrijedi istaći pokušaj Kiša iz 71. minute, no golmana Tomislava Sabljo je odbranio.

Par minuta kasnije bilo je 5:1. Damir Zlomislić je lijepo pogodio i bio je to njegov treći pogodak u prijateljskim susretima ove zime.

Pred sami kraj Sabljić upošljava Kiša, ovaj loše prima loptu i propala je velika šansa za Zrinjski.

Do kraja je ostalo 5:1.

Zrinjski novi prijateljski meč igra uskoro protiv Vršca iz Srbije, a zatim će Plemići nastupiti na Memorijalu Andrija Anković u Gabeli. Rival će Gabeljanima prvog dana turnira biti NK GOŠK Gabela.

Tomislav na drugoj strani nastavlja pripreme za drugi dio sezone, a cilj kluba je ostanak u prvoligaškom društvu. Izabranici Duška Vraneševića su trenutno na devetom mjestu, što se može nazvati sigurnom zonom, no do kraja je još 15 kola.

Prijateljski meč u Međugorju:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

HŠK Zrinjski – HNK Tomislav 5:1

HŠK Zrinjski: Pršlja - Ćorluka, Jakovljević, Senić, Memija - Sučić, Ivančić - Ćuže, Vukotić, Sabljić – Bilbija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti