Zvučno pojačanje predstavljeno i u Mostaru
Foto: HSK Zrisnjki

Albanac potpisao

Zvučno pojačanje predstavljeno i u Mostaru · Zvanično

E. Škorić

HŠK Zrinjski Mostar i KF Tirana postigli su dogovor o transferu 22-godišnjeg lijevog beka Marsela Ismajlgecija, koji je danas potpisao ugovor do ljeta 2026. godine.

Kapiten albanskog prvaka u dresu Tirane je upisao 122 službena nastupa uz 10 pogodaka i 14 asistencija, dva nastupa upisao je i za A reprezentaciju svoje zemlje, a 2021. godine Nogometni savez Albanije (FSHF) izabrao ga je za najboljeg mladog igrača Albanije.

Amir Gross Kabiri, dopredsjednik HŠK Zrinjski:

“Zadovoljni smo angažmanom Marsela Ismajlgecija, jer igrač njegovih kvaliteta odgovara našoj strategiji i ciljevima. Nastavit ćemo jačati našu momčad kako bismo ispunili očekivanja i ostvarili planirana postignuća”.

Albanski mediji su još prije nekoliko dana objavili vijest da će Ismajlgeci put Mostara bez obzira što je nedavno potpisao novi ugovor sa Tiranom.

Rijetki su klubovi u BiH koji su izdvojili oko 300.000 KM na jedno pojačanje pa se ovaj transfer definitivno može smatrati jednim od najvećih u historiji Premijer lige.

U odnosu na jesenji dio najveća novost u Zrinjskom će svakako biti na klupi pošto je Krunoslav Rendulić naslijedio Sergeja Jakirovića koji je tokom svog mandata postavio visoku ljestvicu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Od zvučnih imena ekipu su napustili sjajni Niko Janković i pouzdani Josip Čondrić, dok su između ostalih pristigli napadač Tomislav Kiš i veznjak Antonio Ivančić.

Zrinjski je trenutno lider u Premijer ligi BiH i tim koji želi da odbrani titulu, a nastavak sezone u Premijer ligi otvara gostovanjem kod Sarajeva.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

milivoje
Čuj platili 300.000 hahahshaha,prvo isplatite svoje igrače
4 13
SamoZrinjski
Idemo po duplu i grupe u Europi
4 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi