Zrinjski ih je izbacio iz Evrope, sada im za 150.000 eura uzima kapitena?

Uskoro bi 22-godišnjak trebao stići pod Bijeli brijeg

Zrinjski ih je izbacio iz Evrope, sada im za 150.000 eura uzima kapitena?

A. Čaušević

Zrinjski je blizu realizacije jednog od najvećih ulaznih transfera u historiji Premijer lige, barem tako tvrde inostrani mediji uz poruku da je posao blizu realizacije. 

Nedavno je glavni sponzor Zrinjskog najavio da je finansijski pojačala podršku mostarskom klubu što bi se u narednim danima moglo vidjeti i u praksi.

Naime, popularni Plemići su blizu realizacije transfera vrijednog 150.000 eura, a pod Bijeli brijeg bi za taj iznos trebao stići Marsel Ismajlgeci.

Ismajlgeci je kapiten KF Tirane, kluba kojeg je Zrinjski ljetos izbacio u Konferencijskoj ligi te rukovodstvo mostarskog kluba na čelu sa Dankom Šuletnom očigledno zna koga dovodi.

Albanski mediji su još prije nekoliko dana objavili vijest da će Ismajlgeci put Mostara bez obzira što je nedavno potpisao novi ugovor sa Tiranom.

Inače, ovaj 22-godišnjak igra na poziciji lijevog beka, a od ove sezone nosi i kapitensku traku svog matičnog kluba.

Oglasi

Prošao je i sve omladinske selekcije reprezentacije Albanije, a interesantno da je upisao i dva nastupa za seniorski nacionalni tim svoje zemlje. 

Tirana je u četvrtak navečer igrala ligaški meč protiv Erzenija i dobila sa 2:0, a Ismajlgeci je bio starter i igrao je do 74. minute.

Rijetki su klubovi u BiH koji su izdvojili oko 300.000 KM na jedno pojačanje pa se ovaj transfer definitivno može smatrati jednim od najvećih u historiji Premijer lige.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U odnosu na jesenji dio najveća novost u Zrinjskom će svakako biti na klupi pošto je Krunoslav Rendulić naslijedio Sergeja Jakirovića koji je tokom svog mandata postavio visoku ljestvicu.

Od zvučnih imena ekipu su napustili sjajni Niko Janković i pouzdani Josip Čondrić, dok su između ostalih pristigli napadač Tomislav Kiš i veznjak Antonio Ivančić.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
tako rade veliki klubovo, iskoristiš ga sezonu-dvije i na tržište. maminjova škola.
2 0
milivoje
Ne pišite gluposti,igračima plivaju 3 plate,a da nekom plate obeštećenje.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi