Ostaje u Turskoj?

Đokanovićev transfer skoro pa završen, u novom klubu ga čeka i bivši saigrač iz Sarajeva

E. Čaušević

Mladi veznjak Andrej Đokanović u narednim danima najvjerovatnije će napustiti FK Sarajevo i karijeru nastaviti u Turskoj, a čini se da je sada poznato i ime kluba za koji će potpisati ovaj 21-godišnjak.

Đokanović je izdanak omladinske škole Sarajeva i još kao tinejdžer debitovao je za prvi tim kluba s Koševa što dovoljno govori o njegovom kvalitetu.

Ovaj 21-godišnjak je već nekoliko sezona jedan od ponajboljih igrača Sarajeva, ali čini se da je odlučio da je došlo vrijeme da nađe novi izazov u svojoj karijeri.

Kao što se već špekuliše nekoliko dana Đokanović će svoju karijeru nastaviti u turskoj Superligi, ali ne u dresu Konyaspora kako su objavili tamošnji mediji.

Đokanović će kako stvari stoje karijeru nastaviti u dresu Ankaragucua s kojim je već skoro sve dogovorio i u narednim danima očekuje se samo zvanična potvrda transfera mladog veznjaka Sarajeva.

Ovom veznjaku neće biti teško da se adaptira u novom klubu s obzirom da tamo igra još jedan bivši igrač Sarajeva, a riječ je o Nihadu Mujakiću koji je upravo ljetos iz bordo kluba prešao u Angaragucu.

Đokanović sa Sarajevom ima ugovor do ljeta 2024. godine i jasno je da će i bordo klub dobiti određeno obeštećenje za ovog veznjaka u slučaju transfera u turski klub.

Također, ono što bi dodatno moglo olakšati i ubrzati sav posao jeste činjenica da se Đokanović nalazi trenutno sa Sarajevom na pripremama u Turskoj, a da li će on tu ostati saznat ćemo u narednim danima.

U dosadašnjem dijelu sezone Đokanović je u dresu Sarajeva odigrao 18 utakmica u svim takmičenjima i upisao je jednu asistenciju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Od svog debija u dresu Sarajeva u dosadašnjoj karijeri Đokanović je za bordo klub odigrao ukupno 118 mečeva u svim takmičenjima, zabio je tri gola i dodao četiri asistencije.

Prvobitno se Đokanović povezivao s prelaskom u Konyaspor kao zamjena za Amira Hadžiahmetovića koji bi trebao preći u Bešiktaš, ali čini se da je Ankaragucu dosta brže reagovao i završio posao.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.