Sarajevu ubrzo stiže i sedmo pojačanje

Pojačava se defanzivni dio tima

Sarajevu ubrzo stiže i sedmo pojačanje

E. Škorić

FK Sarajevo ne namjerava stati s pojačanjima. Sedmo ovozimsko pojačanje se nazire, a riječ je o iskusnom igraču koji može da igra na pozicijama stopera i zadnjeg veznog.

Bordo tim radi sjajan posao tokom zimske pauze. Dovedena su neka sjajna pojačanja, barem na papiru, a posljednje je predstavljeno danas. Riječ je o Francisu Kyeremehu koji je stigao iz Žalgirisa i potpisao je ugovor do ljeta 2025. godine.

Prema najnovijim informacijama koje dolaze sa Koševa, slijedi pojačanje u defanzivnom dijelu. Ivan Borna Jelić Balta je jako blizu potpisa. Navodno je uveliko dogovoreno sve, a ovaj 30-godišnjak dolazi kao slobodan igrač iz Wisle Krakov.

Ima zavidnu karijeru jer je igrao i za Koper, ukrajinski Arsenal Kijev, te u hrvatskim timovima Varaždinu i Rudešu. Svojevremeno je na početku karijere igrao za neke njemačke niželigaše.

U tekućoj sezoni je u Poljskoj upisao dvije asistencije na 16 odigranih utakmica. Imao je ugovor do ljeta 2024. godine, no iz nekog razloga je isti prekinut ove zime.

Prednost 193 cm visokog hrvatskog internacionalca je to što može da igra i na poziciji zadnjeg veznog i na poziciji stopera.

Oglasi

Nije poznato da li će s njegovim dolaskom Sarajevo biti kompletirano ili će Bordo tim i dalje poslovati.

Do sada su dovedeni Renan Oliveira, Giorgi Guliashvili, Almedin Ziljkić, Slaviša Radović, Ilija Martinović, Francis Kyeremeh.

Klub su napustili Nardin Mulahusejnović, Mersudin Ahmetović, Kenan Dervišagić, Vlatko Dabrov, Rijad Kobiljar, Rashid Abubakar.

Sarajevu slijede pripreme u Antaliji, a nastavak sezone otvara 25. februara protiv Zrinjskog, samo nije poznato hoće li to biti na Koševu ili će se opet Sarajlije zaputiti prema Zenici.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski je lider na tabeli sa 39 bodova, Sarajevo tek peto sa 25 i pokušat će svim silama ostvariti plasman u Evropu, što bi nakon svega bio i uspjeh iako se drugačije razmišljalo uoči početka ove sezone.

Podsjetit ćemo i da je klub od Čelika ispao u Kupu, pa će biti foksuiran samo na mečeve u prvenstvu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ratoborni_
Udbaši džaba pare,opet nista od Europe,možete 22 pojačanja dovest u martu ga opet p.šite.Selam za kone s druge strane ulice
2 11
green_dragon
Sto bi reko Dino Mehmeda Mujkic...."sta ce mu cetiri imena...pa nije Brazilac"....hahahahahha
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti