Arežina potpisao

Čelik doveo u svoje redove dobro poznato ime

Haris Zilić

U Zenici se radi uveliko ove zime, a čini se da se Čelik vraća na stare staze. Tome svjedoči i današnja vijest koja je dobro odjeknula sa Bilinog polja.

Novi fudbaler zeničkog tima je Filip Arežina, dobro poznato ime u bh. klupskom fudbalu.

Ovaj 30-godišnji fudbaler će sigurno biti od velike pomoći Čeliku prema ostvarivanju cilja, a to je plasman u Prvu ligu FBiH.

"Tridesetogodišnji Filip Arežina potpisao je ugovor s našim klubom i zvanično postao novi igrač Čelika.

Filip Arežina rođen je 8. novembra 1992. godine u Gornjem Vakufu.

U prethodnoj sezoni je nastupao za FK Leotar iz Trebinja, a prije toga za Tuzla City, Lokomotivu Zagreb, Željezničar, Mladost DK, GSK Tychy, Rudar Prijedor, Rudeš, Olimpik i Slogu.

Ovaj veznjak je bivši mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, a za A selekciju naše domovine upisao je jedan nastup.

"Sretan sam. Došao sam u jedan od najvećih klubova u BiH bez obzira na rang takmičenja. Siguran sam da ću pomoći ekipi da zajedno ispunimo klupske ciljeve, a oni su svima manje-više poznati. Jedva čekam da se pridružim ekipi i da zaigram pred navijačima na Bilinom polju", kazao je Arežina.

Filip se već danas pridružio treninzima crno-crvenih.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Filipu želimo puno sreće u crno-crvenom dresu, što manje povreda i što više postignutih i asistiranih pogodaka", stoji u saopštenju NK Čelik.

Čelik očekuje i meč osmine finala Kupa BiH kada će 18. feburar od 18:30 doečkati Radnik iz Bijeljine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.