NK Čelik otputovao u Makarsku, dogovorene dvije prijateljske utakmice
Zeničani će u Makarskoj ostati sedam dana, te odigrati dvije prijateljske utakmice protiv Zmaja i ekipe Zagore

Očekuje se angažovanje jednog ili dva nova igrača

NK Čelik otputovao u Makarsku, dogovorene dvije prijateljske utakmice

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Ekspedicija NK Čelik iz Zenice jutros je otputovala u Makarsku, gdje će obaviti drugu fazu priprema za proljetni dio sezone, gdje će crno-crveni igrati na dva fronta.

U autobusu za Hrvatsku bila su 23 igrača, a jedino zbog obaveza na poslu s ekipom nije otputovao veznjak Sulejman Salkić, koji će individualno raditi u Zenici.
Zeničani će u narednih sedam dana u Makarskoj odigrati dvije prijateljske utakmice. Prva je u petak od 14:30 sati u Makarskoj protiv HNK Zmaj iz Makarske. Dok je druga prijateljska utakmica planirana u nedjelju od 14:30 sati odigrati u Unešiću, protiv domaće Zagore, ekipe koja zauzima prvu poziciju u trećem rangu nogometa u grupi „Jug“, a s klupe ih predvodi bivši igrač i trener Čelika, Boris Pavić.

Crno-crveni će u Makarskoj raditi po dva puta dnevno, te se u stručnom štabu u kojem su Armin Duvnjak, Adis Nurković i Alen Sarvan nadaju da će ovaj dio priprema proteći bez problema i povreda.

Kada su u pitanju novi igrači, nije isključeno da klub angažuje još jednog ili dva igrača, čime bi se kompletirala ekipa za nastavak sezone.

Podsjetimo, klub su u zimskoj puzi zbog manje minutaže napustili Šabić, Jašarević, Džaferović i Kovač. Od novih igrača s ekipom trenira Tarik Huzbašić, koji je stigao iz zeničke Fortune, dok se od teške povrede oporavio Dženan Smajić i on bi na proljeće trebao biti veliko pojačanje za zenički tim.

Na spisku igrača za Makarsku se nalaze: Durmo, Mlačo, Karić (golmani), Šehić, Sivac, Arnautović, Behadarević, Isaković, Vardo, Muslić, Smajić (odbrana), Žuna, Međuseljac, Sibalo, Pašalić, Mehić, Huzbašić, Salčinović (vezni red), Kolić, Durmiš, Karalić, Čančar, Šijerkić i Karić (napad). S ekipom je pored stručnog štaba otputovao i fiziotarapeut Albin Mašić.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Zeničani će nakon povratka iz Makarske odigrati još dvije utakmice do početka sezone. Prvo će u Zenici dočekati Željezničar iz Banjaluke 4. februara, dok će generalku odigrati u Grazu (Austrija), protiv domaćeg GAK 1902, 11. februara.

Sezonu izabranici Armina Duvnjaka otvaraju utakmicom 18 ili 19.februara na Bilinom polju protiv ekipe Radnika iz Bijeljine u okviru 1/8 finala Kupa BiH.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

goku_iz_sirokog
Ajmo celik do premijer lige
3 1
Convicts
Naprijed Celik
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi