Poraz Rođenih

Druga utakmica i prvi gol, ali Velež može i mora puno bolje

Edmir Škorić

U Antaliji su nogometaši Veleža odigrali danas drugu pripremnu utakmicu te su poraženi sa 2:1 od Olympica iz Uzbekistana.

Počelo je golom Olympica već u četvrtoj minuti, ali je Edo Vehabović u 36. minuti postigao gol za 1:1, da bi samo pet minuta nakon toga Uzbekistanci došli do drugog gola s kojim je postavljen konačan rezultat.

Novi šef struke Rođenih Nedim Jusufbegović krenuo je meč s ovih 11: Hadžikić, Domić, Ikić, Hrkać, Karamarko, Pršeš, Hasanović, Vehabović, Halilović, Dejanović i Hadžić.

Bilo je, dakle, novajlija u timu, a to su Hadžikić, Domić, Hrkać, Karamarko i Hadžić, koji je stigao kao najvzučnije pojačanje u Mostar.

Prvu utakmicu Velež je u Antaliji odigrao jučer, kada je remizirao sa ukrajinskom ekipom Vorskla rezultatom 0:0.

Do sada je Velež na pripremama savladao Nervetvanac 7:0, te remizirao sa FK Blagaj 1:1, ali i upisao poraz od Igmana 1:0, a ti dueli odigrani su u našoj zemlji.

Veležu slijede još utakmice protiv litvanskog Žalgirisa, rumunskog Baia Mare i ukrajinskog Minaja, a dueli su planirani za 4., 5. i 9. februar.

Rođeni će u Antaliji boraviti do 10. februara kada se vraćaju kući.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Drugi dio sezone otvorit će domaćim susretom s Posušjem u Kupu 18. februara, a prvu premijerligašku utakmicu u nastavku sezone igra u Tuzli protiv Tuzla Cityja 25. februara, pa slijede dva derbija, protiv Borca u Mostaru i onda sa Sarajevom na Koševu.

Tim iz grada na Neretvi šesti je na tabeli sa 24 boda i pokušat će biti što bliže vrhu u drugom dijelu sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.