Pojačao vezni red turskog velikana

Ova slika najbolje pokazuje šta Amira Hadžiahmetovića očekuje u Bešiktašu

Edmir Škorić

Bosanskohercegovački reprezentativac Amir Hadžiahmetović potpisao je jučer za Bešiktaš, u koji dolazi iz Konyaspora.

U večernjim satima proteklog dana Hadžiahmetović je stigao u Istanbul kako bi upoznao nove saigrače. Prošao je ljekarski pregled u bolnici Acibadem Altunizade, a zatim se susreo sa trenerom Senegom Gunesom i igračima. Kasniej je potpisao ugovor na 4.5 godine.

"Dobro došao u porodicu Bešiktaš", poručio mu je sportski direktor Ceyhun Kazanci.

Možda zapravo ova slika najbolje govori gdje je Amir doašo i šta ga očekuje. Prijateljski ga je ugostio iskusni Nathan Redmond, ofanzivac koji se smatra vođom svlačionice.

Bešiktaš će Konyasporu platiti 3,2 miliona eura, a 15 posto od iznosa ide njegovom bivšem klubu Željezničaru. Također, Konyaspor stiče prava na 20 posto od eventualne naredne prodaje igrača.

Amir Hadžiahmetović je izjavio da je svjestan da je došao u veliku zajednicu i da će dati sve od sebe za Bešiktaš.

"Odavno sam imao interes za ovaj klub. Bio sam jako sretan kada je stigla ponuda. Kao što sam već rekao, htjeli su me i drugi klubovi, ali ja sam najviše inzistirao da dođem u Bešiktaš. Mnogo sam puta igrao protiv Bešiktaša u dresu Konyaspora i izbliza sam vidio veličinu njegovih navijača. Ovi ljudi zaslužuju sve. Pokazali su mi veliku brigu i ljubav. Na tu ljubav odgovorit ću igrama na terenu,. Pridružio sam se ekipi i sada se veselim igranju", kazao je Hadžiahmetović.

Već u subotu u 14 sati Bešiktaš ide u goste Sivassporu u 23. kolu turske Super lige, što bi mogla biti prilika da naš veznjak upiše debi.

Bešiktašu je neophodna pobjeda jer lovi treće mjesto i izlaz u Evropu. Trenutno je četvrtoplasirani sa 39 bodova, a Basaksehir ima bod više na trećem mjestu. Blizu je i Fener sa 45 bodova, no vodeći Galatasaray sa 51 bodom isuviše daleko.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Amirov trenutni tim je jučer doživio neočekivan domaći poraz od Istanbulspora sa 1:0 i nalazi se na osmom mjestu, ali sa samo šest bodova više u odnosu na ekipe iz opasne zone.

Nezadovoljni navijači potom su sinoć ispred stadiona čekali čelnike kluba da se s njima obračunaju nezadovoljni situacijom u klubu, a svakako i prodajom jednog od najboljih igrača.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.