Hadžiahmetović u Bešiktašu, koliko će zaraditi FK Željezničar?
Korak naprijed u karijeri reprezentativca Bosne i Hercegovine.

Zmaj potpisao, dio kolača ide i na Grbavicu

Hadžiahmetović u Bešiktašu, koliko će zaraditi FK Željezničar? · Zvanično

E. Ganibegović

Iz prijelaznog roka u prijelazni rok pričalo se o potencijalnom transferu Amira Hadžiahmetovića. Već odavno je stečen utisak da je spreman za iskorak u karijeri i novi izazov - i dogodilo se. Od danas je bh. reprezentativac član Bešiktaša.

Mediji u Turskoj pisali su da je transfer Amira Hadžiahmetovića u Bešiktaš gotova stvar, a danas je bh. reprezentativac potpisao za istanbulskog velikana. Neslužbeno, Bešiktaš je bh. fudbalera platio tri miliona eura plus milion bonusa ukoliko se neke stvari poklope. 

Jučer je stigao u Istanbul, a mediji su pratili svaki njegov korak i redovno izvještavali. Među navijačima Bešiktaša vlada prava euforija zbog dolaska jednog od najboljih veznjaka lige posljednjih godina.

Podsjetimo, Amir Hadžiahmetović je član Konyaspora postao 2016. godine kada je iz Željezničara stigao za pola miliona eura.

U dresu Konyaspora odigrao je tačno 199 utakmica (ne računajući tri nastupa za U21 tim), te postigao 17 golova i dodao 16 asistencija. 

Oglasi

Kao igrač Konyaspora postao je i reprezentativac Bosne i Hercegovine. Debitovao je 4. septembra 2020. kod Dušana Bajevića kada smo remizirali s Italijom u Firenci u Ligi nacija.

Nema sumnje da će predstavljati veliko pojačanje za Bešiktaš, a debitovati bi mogao već za vikend kada njegov novi tim gostuje kod Sivasspora. 

Željezničaru, ipak, manje od 20 posto? 

Od transfera Hadžiahmetovića zaradit će i Željezničar, a koliko tačno, službene informacije nema. Godinama se spominje da Plavi imaju 20 posto od njegovog transfera, a Sportsport. ba neslužbeno saznaje da se ipak radi o manjem postotku ukoliko transfer bude unutar turske lige.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Naše informacije govore da u tom slučaju Željezničaru pripada 15 posto ali ne od ukupnog transfera, nego od ukupne zarade Konyaspora. Dakle, Plavi će sigurno inkasirati 15 posto od 2.5 miliona eura što je 375.000 eura. Ostala zarada Željezničara zavisi od ispunjavanja uslova vezanih za bonuse.

Bit će to lijepa finansijska injekcija za Željezničar a eventualni transfer Hadžiahmetovića govori i koliko je za bh klubove bitno prilikom transfera ugraditi procente zarade od naredne prodaje.

Top Komentari

hamdi kurtes
Brzo će skontat u Bešiktašu,da su bacili pare u bunar za ovog panja.
4 16
F1F
Bravo Amire ⚜️
15 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi