Neočekivana prilika za Hakima Ziyecha

Još stigne da napusti Chelsea

Neočekivana prilika za Hakima Ziyecha

Esmer Oštraković

PSG nije uspio u završnim satima prijelaznog roka dovesti Hakima Ziyecha iz Chesleaja, ali još ima nade za marokanskog reprezentativca da ubrzo promijeni klub.

Prema riječima novinara Nicola Schire, 29-godišnjeg Ziyecha na posudbu želi da dovede turski velikan Bešiktaš.

Iako je završio zimski prijelazni rok u najjačim evropskim ligama, u Turskoj je on otvoren do 8. februara u ponoć.

Ziyech nije zadovoljan statusom u Chelseaju i želio je da ode na posudbu kako bi više igrao. PSG je bio spreman da ga angažuje, ali zabrljali su čelnici Plavaca koji nisu na vrijeme poslali dokumentaciju.

Praktično je Marokanac već bio u Parizu i obavio ljekarske preglede, a onda se morao vratiti u London. Sada postoji mogućnost da sjedne u avion za Istanbul.

Igrač ima s Chelseajem ugovor do ljeta 2025. godine, a klub je spreman da ga pusti samo na posudbu, a o ljetu će se razmatrati hoće li ostati ili će biti prodan. S obzirom na veliku konkurenciju u ofanzivnom dijelu, sve je manje nade za Ziyecha na Stamford Bridgeu.

On se već neko vrijeme povezuje s drugim klubovima, a u jednom trenutku je bio blizu Milana, no čelnici italijanskog kluba nisu pronašli način da ga dovedu među svoje redove.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ziyech je član Chelseaja postao 2020. godine. Stigao je iz Ajaxa za 40 miliona eura, ali nije se nešto posebno iskazao u dresu londonskih Plavaca.

Za tim sa Stamford Bridgea marokanski nogometaš odigrao je ukupno 98 utakmica i postigao je 14 pogodaka, te često ima ulogu rezerve bez velike minutaže.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi