Prelazni rok za FK Sarajevo nije završen

Moguća još jedna transfer bomba FK Sarajevo · Saznajemo

Samir Mlaćo
Prelazni rok za FK Sarajevo još uvijek nije završen. Na Koševu tragaju za pojačanjima i u narednim danima moguće je još jedno novo ime.

Radi se o defanzivcu Besimu Šerbečiću koji bi trebao stići iz Norveške. Šerbečić je već nosio dres bordo kluba i sada bi se mogao vratiti na Koševo, no sve će biti jasnije u narednim danima.

Šerbečić trenutno nosi Allesunda i pružao je veoma kvalitetne partije. U ovaj klub stigao je iz Rosenborga i to se pokazao kao pravi potez za njegovu karijeru. U našoj zemlji Šerbečić je nosio i dres Zvijezde Gradačac i Radnika iz Bijeljine.

Sa trenutnim klubom ima važeći ugovor i Sarajevo bi u tom slučaju moralo platiti obeštećenje, no to klubu sa Koševa vjerovatno neće predstavljati problem. Dobra vijest je i to što Šerbečić ima bh. papire, što i žele na Koševu.

Da li će se vratiti u Premijer ligu, ostaje da se vidi. Sigurno bi 24-godišnji ofanzivac bio sjajno primljen od navijača FK Sarajevo koji ga mnogo cijene i sasvim sigurno bi bio veliko pojačanje za tim Mirze Varešanovića.

Sa Koševa su prije par dana potvrdili sedmo pojačanje ove zime. Radi se o Ivanu Borni Jeliću Balti koji također može igrati na poziciji stopera te na poziciji zadnjeg veznog nogometaša.

Pomenuti fudbaler ma zavidnu karijeru jer je igrao i za Koper, ukrajinski Arsenal Kijev, te u hrvatskim timovima Varaždinu i Rudešu.

Svojevremeno je na početku karijere igrao za neke njemačke niželigaše. U tekućoj sezoni je u Poljskoj upisao dvije asistencije na 16 odigranih utakmica.

U FK Sarajevo su ove zime došli: Renan Oliveira, Giorgi Guliashvili, Almedin Ziljkić, Slaviša Radović, Ilija Martinović, Francis Kyeremeh.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Klub su napustili Nardin Mulahusejnović, Mersudin Ahmetović, Kenan Dervišagić, Vlatko Dabrov, Rijad Kobiljar, Rashid Abubakar, dok se očekuje ozvaničenje saradnje Andreja Đokanovića i turskog Ankaragučua.

Đokanović je već stigao u Ankaru i transfer je dogovoren, a bordo klubu će navodno pripasti obeštećenje od 700.000 eura plus postotak od narednog transfera.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.