FK Sarajevo ozvaničio sedmi transfer ove zime
FOTO: FK Sarajevo

Izuzetno prometno na Koševu

FK Sarajevo ozvaničio sedmi transfer ove zime

H. Zilić

Nastavlja se veoma aktivna zima u FK Sarajevo po pitanju novih igrača. Klub je danas ozvaničio još jedan transfer.

Sedmo ovozimsko pojačanje je Ivan Borna Jelić Balta, a to smo i najavili prije dva dana na našem portalu.

"Ivan Borna Jelić-Balta je novi fudbaler FK Sarajevo. Rođen je 17. septembra 1992. u Zagrebu i pokriva pozicije štopera i zadnjeg veznog. Hrvatski internacionalac dolazi na šestomjesečnu posudbu iz poljskog velikana, Wisle iz Krakowa, u kojoj je bio standardan u prvom dijelu ove sezone odigravši 19 utakmica.

Ranije u karijeri nastupao je za Stuttgarter Kickers, Varaždin, Rudeš, Arsenal iz Kijeva i Koper sa kojim je prethodne sezone osvojio Kup Slovenije.

Ivanu želimo mnogo sreće i uspjeha u bordo dresu", stoji u saopštenju Bordo kluba.

Oglasi

Pomeuti fudbaler ma zavidnu karijeru jer je igrao i za Koper, ukrajinski Arsenal Kijev, te u hrvatskim timovima Varaždinu i Rudešu.

Svojevremeno je na početku karijere igrao za neke njemačke niželigaše.

U tekućoj sezoni je u Poljskoj upisao dvije asistencije na 16 odigranih utakmica.

Imao je ugovor do ljeta 2024. godine, no iz nekog razloga je isti prekinut ove zime.

Prednost 193 cm visokog hrvatskog internacionalca je to što može da igra i na poziciji zadnjeg veznog i na poziciji stopera.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U FK Sarajevo su ove zime došli: Renan Oliveira, Giorgi Guliashvili, Almedin Ziljkić, Slaviša Radović, Ilija Martinović, Francis Kyeremeh.

Klub su napustili Nardin Mulahusejnović, Mersudin Ahmetović, Kenan Dervišagić, Vlatko Dabrov, Rijad Kobiljar, Rashid Abubakar.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Starigrad01
Ohohoooo Kupili se legli se Šro ste navalili? Tek iduče prvenstvo možemo u Ligu Prvaka Hahahaha.VELIKO SI MOJE S A R A J E V O.
12 4
DESCHY
smiješno šta radi klub sa najvecim budzetom, posudba na 6 mjeseci, stranaca kamara, pere mirvic pare na sve moguce nacine a trener mu mirza varesanovic
5 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi