Transfer dogovoren, Đokanovića od Ankare dijele ljekarski pregledi
Već drugi transfer iz Sarajeva u Ankaragucu u posljednje vrijeme.

Odlazi iz Sarajeva

Transfer dogovoren, Đokanovića od Ankare dijele ljekarski pregledi · Saznajemo

Eldar Ganibegović

Dosadašnji kapiten FK Sarajevo, Andrej Đokanović, karijeru će nastaviti u Turskoj. Pridružit će se ekipi Ankaragucua za koju već nastupa još jedan bivši fudbaler FK Sarajevo, Nihad Mujakić.

Kako SportSport.ba saznaje, Andreja Đokanovića od potpisa za Ankaragucu dijele samo medicinski pregledi.

Nakon što to završi, uslijedit će potpis ugovora s turskim superligašem, koji će mu biti tek drugi klub u karijeri.

Na adresu FK Sarajevo trebalo bi leći i obeštećenje od oko 700 hiljada eura, a Bordo tim će imati procenat i od narednog transfera.

Ovaj 21-godišnji veznjak je dijete FK Sarajevo. U mlađim uzrastima je odigrao 72 utakmice na kojima je postigao 11 golova i podijelio 27 asistencija.

Za prvi tim je debitovao 25. aprila 2019. godine u gostujućoj pobjedi protiv GOŠK-a iz Gabele. Do sada je odigrao 118 utakmica na kojima je postigao tri gola i dodao četiri asistencije.

Oglasi

Dva puta je bio prvak Bosne i Hercegovine sa Sarajevom, te dva puta osvajao Kup naše zemlje. Također, u kadetskom uzrastu je bio tri puta šampion i jednom u juniorskom.

Za mlađe selekcije Bosne i Hercegovine upisao je 35 nastupa i postigao jedan gol, a ima i dva nastupa za A selekciju. 

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ostaje da sačekamo zvaničnu potvrdu transfera. Navijači Sarajeva imat će tako mogućnost da u istom klubu u Turskoj prate dva ljubimca koji su ostavili dubok trag na Koševu.

Podsjetimo, Nihad Mujakić je početkom sezone prešao u Ankaragucu koji je lijepo napunio kasu Sarajeva dovođenjem ova dva fudbalera. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jugjesamojedan
Po čemu je ovaj 700k €
1 19
Rizzle
Sretno Đoka, ako je iko zaslužio transfer to si ti.
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi