Đokanovićev transfer skoro pa završen, u novom klubu ga čeka i bivši saigrač iz Sarajeva

Ostaje u Turskoj?

Đokanovićev transfer skoro pa završen, u novom klubu ga čeka i bivši saigrač iz Sarajeva

E. Čaušević

Mladi veznjak Andrej Đokanović u narednim danima najvjerovatnije će napustiti FK Sarajevo i karijeru nastaviti u Turskoj, a čini se da je sada poznato i ime kluba za koji će potpisati ovaj 21-godišnjak.

Đokanović je izdanak omladinske škole Sarajeva i još kao tinejdžer debitovao je za prvi tim kluba s Koševa što dovoljno govori o njegovom kvalitetu.

Ovaj 21-godišnjak je već nekoliko sezona jedan od ponajboljih igrača Sarajeva, ali čini se da je odlučio da je došlo vrijeme da nađe novi izazov u svojoj karijeri.

Kao što se već špekuliše nekoliko dana Đokanović će svoju karijeru nastaviti u turskoj Superligi, ali ne u dresu Konyaspora kako su objavili tamošnji mediji.

Đokanović će kako stvari stoje karijeru nastaviti u dresu Ankaragucua s kojim je već skoro sve dogovorio i u narednim danima očekuje se samo zvanična potvrda transfera mladog veznjaka Sarajeva.

Ovom veznjaku neće biti teško da se adaptira u novom klubu s obzirom da tamo igra još jedan bivši igrač Sarajeva, a riječ je o Nihadu Mujakiću koji je upravo ljetos iz bordo kluba prešao u Angaragucu.

Oglasi

Đokanović sa Sarajevom ima ugovor do ljeta 2024. godine i jasno je da će i bordo klub dobiti određeno obeštećenje za ovog veznjaka u slučaju transfera u turski klub.

Također, ono što bi dodatno moglo olakšati i ubrzati sav posao jeste činjenica da se Đokanović nalazi trenutno sa Sarajevom na pripremama u Turskoj, a da li će on tu ostati saznat ćemo u narednim danima.

U dosadašnjem dijelu sezone Đokanović je u dresu Sarajeva odigrao 18 utakmica u svim takmičenjima i upisao je jednu asistenciju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Od svog debija u dresu Sarajeva u dosadašnjoj karijeri Đokanović je za bordo klub odigrao ukupno 118 mečeva u svim takmičenjima, zabio je tri gola i dodao četiri asistencije.

Prvobitno se Đokanović povezivao s prelaskom u Konyaspor kao zamjena za Amira Hadžiahmetovića koji bi trebao preći u Bešiktaš, ali čini se da je Ankaragucu dosta brže reagovao i završio posao.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

DESCHY
Sarajevo sa svim igracima koje su doveli i nakamarali i polu trenerom kojeg imaju nece moci dalje od trenutnog mjesta, o rasporedu narednih par kola da ne govorim, toliko love imaju a toliko lutaju i konstantno im se neke stvari odbijaju o glavu
4 7
user1675182613
Ankaragucu, Konyaspor,Kasimpasa I takvi unistise i Zelju i Sarajevo
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi