Iskusni napadač se vraća na Grbavicu

Krpić pred potpisom, u Konjicu je već spreman njegov dres

Samir Mlaćo
FK Željezničar bi u narednim danima mogao dobiti veliko pojačanje. Naime, blizu povratka na Grbavicu je iskusni napadač Sulejman Krpić.

Krpić je posljednji angažman imao u Australiji i od tada su počele špekulacije da se vraća u svoj bivši klub. Dvije strane su blizu dogovora i čini se da će saradnja biti uskoro ozvaničena.

Kako saznajemo Plavi tokom dana trebaju poslati ugovor Krpiću i njegovom zastupnicima i očekuje se da isti to prihvati te da Krpić obuče dres Željezničara.

Koliko su u Željezničaru zapravo sigurni da će se i ti sitni detalji dogovoriti govori i informacija do koje smo došli. Naime, novajlija Andrija Drljo je bio zadužio broj sedam, a sada je ovaj broj ostavljen za novog igrača. Radi se o Krpiću, dok će Drljo zadužiti novi broj, vjerovatno 17.

Željezničar se trenutno sprema u Konjicu. Plavi su jutros odradili novi trening, dok je drugi planiran iza 16 sati.

Nema sumnje da će Krpić biti veliko pojačanje za Željezničar koji je imao problema u napadu tokom prvog dijela sezone. Jasno je bilo da će Plavi na zimskoj pauzi tražiti pravog golgetera, a spominjalo se i ime Armina Hodžić. Hodžić je trenutno bez kluba i na odmoru je u Dubaiju. Navodno bi i on mogao se vratiti u Dolinu ćupova.

Ovaj 32-godišnjak rodom iz Brčkog već je jednom bio igrač FK Željezničar i to u periodu od ljeta 2018. do januara 2020. godine.

Tada je iz Željezničara otišao u Suwon, okušao se i u Rumuniji igrajući za Astru prije no što se vratio u BiH u ljeto 2021. godine i potpisao za FK Tuzla City.

Za Željezničar je nastupio 54 puta i postigao 31 gol uz jednu asistenciju. Bolji učinak ima samo u Slobodi gdje je postigao šest golova više uz četiri asistencije više, ali je i odigrao čak 46 utakmica više nego u plavom dresu.

Željezničar će u napadu pored Krpića imati i Dženana Haračića, Dženisa Beganovića i mladog Benjamina Križevca koji je dobio veliku minutažu u pripremnom periodu ove zime.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Da li će neko od navedenih ovog januara krenuti u novi izazov, npr. posudbu, ostaje da se vidi.

Željezničar drugi dio sezone otvara utakmicom Kupa BiH protiv Leotara, a zatim u prvom kolu nastavka sezone gostuje kod FK Igman Konjic.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.