Mulalić odabrao putnike za Konjic, od jutros jedno ime manje, kada će doći napadač?
FOTO: FK Željezničar

Plavi idu na završni dio priprema

Mulalić odabrao putnike za Konjic, od jutros jedno ime manje, kada će doći napadač?

S. Mlaćo
Nogometaši Željezničara danas se vraćaju u Konjic gdje će obaviti završni dio priprema. Plavi sa Grbavice su već bili u Konjicu, te se vratili kući, a zatim je plan bio vezan za Međugorje.

Ipak, došlo je do promjene te će i drugi dio odraditi u Konjicu. Ističu da imaju sve potrebne uslove i fenomenalnog domaćina.

Ekipa je jutros otputovala za Konjic, a na spisku nije bilo Luke Malića koji je jučer zatražio raskid saradnje. Malić nije opravdao očekivanja na Grbavici, a dolaskom Irfana Jašarevića jasno je bilo da će potpuno pasti u 'drugi plan'. To je jutros i ozvaničeno.

"FK Željezničar i Luka Malić su potpisali sporazumni raskid ugovora. Luka, hvala i sretno!

Luka Malić je u dresu Željezničara odigrao 44 utakmice. Jednom Željezničar, uvijek Željezničar“, stoji u objavi kluba sa Grbavice.

Ranije je Željezničar napustio Stjepan Vego koji je također igrao na istoj poziciji, te krilni fudbaler Sedad Subašić.

Oglasi

Mulalić je u Konjic poveo naredne igrače: Bender, Muftić, Karić - Galić, Šehić, Jašarević, Cocalić, Kosorić, Drina, Kobašević, Pirić, Pašić - Hajdarević, Hodžić, Beća, Mekić, Štilić, Bekrić, Amoah, Drljo, Santos, Gasal, Efendić - Beganović, Haračić, Križevac.

Navijači Željezničara sa nestrpljenjem očekuju informacije o eventualnom pojačanju u napadu. Najavio je to nakon meča sa Sutjeskom trener u stručnom štabu Haris Alihoddžić, no za sada novih imena nema.

Prva opcija je Sulejman Krpić, koji je već bio kapiten Željezničara, a koji je posljednji angažman imao u Australiji. Krpić je postao slobodan, te obavio razgovore sa čelnicima Željezničara, ali dogovor još nije postignut.

Plavi nisu u dobroj financijskoj situaciji, što za sada 'koči' dogovor, ali nije nemoguće da se ipak sve ubrzo riješi i da se Krpić priključi ekipi u Konjicu.

Jedna od opcija je i Armin Hodžić. Hodžić sa navijačima Željezničara 'komunicira' putem društvenih mreža sa odmora u Dubaiju, no čini se da je mnogo dalje od Grbavice.

Edis Mulalić svakako želi što prije novo ime u svojim redovima, svjestan da isti mora proći bar dio priprema, što je i više nego opravdano.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Očekujemo jednog napadača, imamo pregovore i nadam se da će se u ova 3-4 dana donijeti konačna odluka. Sigurno da će taj napadač biti od koristi jer svi znamo da imamo malo problema u samoj završnici i tako da očekujemo jednog kvalitetnog napadača", rekao je u nedjelju Alihodžić.

Željezničar će do 9. februara boraviti u Konjicu, a zatim slijedi povratak u Sarajevo. 18. februara je meč Kupa BiH protiv Leotara, a zatim gostovanje kod Igmana u prvom kolu nastavka sezone. Taj meč će biti odigran u Konjicu ili na stadionu Rođeni u Mostaru.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1647010875
Jedan te iati tekst. Krpicu nazad u Zelju pa opet kad izberimo evropu da odes za neku cifru vani. Ti ces sa Stilicem i Santosom da zabijes 10 golova do kraja sezone minimum. Od toga 2 pitarima haha STANDARDNO
10 4
anga
Zeljo je prava Ekipa. Sve i jedan igrac koji nema gdje , kojim su svi vozovi otisli sto se tice ovog prelaznog roka, Zeljo njih prima. Kaze im ako nemate gdje, dodjite kod nas ovu polusezonu, al nemamo mi para da vam dajemo, igrajte za dusu... hahah. Zeljo zvani N.K Humanitarac
2 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti