Luka Malić ekspresno pronašao novi klub nakon odlaska iz Željezničara

Lijevi bek u novom izazovu

Luka Malić ekspresno pronašao novi klub nakon odlaska iz Željezničara

S. Mlaćo
FK Željezničar je prije par dana potvrdio rastanak sa lijevim bekom Lukom Malićem. Malić je očigledno već ima dogovoren novi angažman te je prije polaska ekipe u Konjic zatražio raskid ugovora.

Klub mu je izašao u susret te Malić sada kreće u nove izazove. A novi izazovi ga očekuju u Srbiji s obzirom da se već priključio Radničkom 1923 iz Kragujevca.

To je i potvrđeno za SportSport.ba iz ovog kluba.

Malić se priključio treninzima kluba koji zauzima osmo mjesto u Super ligi Srbije. Trenutno je na poziciji koja mu garantuje stabilnost, no svakako da ima još mnogo da se igra.

U ovom klubu je i Ljubiša Pecelj, koji je nastupao u Premijer ligi, ali i Damjan Krajišnik.

Oglasi

Kada je Malić u pitanju, on je na Grbavicu stigao iz FK Željezničar Sport Team, člana Prve lige RS. Prvo je ostao na posudbi u tom klubu, a zatim je stigao na Grbavicu. Nije se mnogo pokazao, čak naprotiv, imao je tek nekoliko zapaženijih partija.

Dolaskom Irfana Jašarevića potpuno je pao u drugi plan i bilo je jasno da će teško doći do minutaže. U prvom dijelu sezone upisao je 14 nastupa u prvenstvu uz dvije asistencije te jedan nastup u Kupu BiH.

Odlazak Malića vjerovatno će biti i posljednji za FK Željezničar ove zime. Na Grbavici se nadaju povratku Sulejmana Krpića koji je obavio razgovore sa Plavima, no konačan dogovor nije postignut.

Krpić ne krije želju da se vrati na Grbavicu, no problem predstavljaju finanscije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ipak, dvije strane vjeruju da će dogovor na kraju ipak biti postignut i da će Krpić ponovo obući dres kluba sa Grbavice. Željezničar se trenutno sprema u Konjicu gdje ga očekuju još dvije prijateljske utakmice i povratak u Sarajevo.

18. februara kluba sa Grbavice igra meč Kupa BiH protiv Leotara, dok je otvaranje drugog dijela sezone u Premijer ligi zakazano za 25. februar. Željezničar će u goste Igmanu, a još uvijek nije poznato da li će to biti u Konjicu ili Mostaru.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi