Hoće li Hamulić konačno debitovati za Toulouse, a možda i pogoditi?

Kako bi to bilo lijepo

Debi na Parku prinčeva i gol PSG-ovom "dream teamu"

Eldar Ganibegović

Novi bh. golgeter, Said Hamulić, sjajnim igrama u Poljskoj zaslužio je transfer u Francusku gdje još čeka na debi, a večeras bi zaista mogla biti posebna noć za njega.

Stal Mielec izgubio je golgereskog dragulja koji je ove zime potpisao za franckus Toulouse.

On je ove sezone na 19 utakmica postigao devet golova i dodao četiri asistencije, što mu je donijelo transfer u jedan od najpoznatijih franuskih klubova.

Njegov novi tim je 29. januara gostovao kod Prcićevog Strasbourga, te je dočekao Troyes nekoliko dana kasnije, no Hamulića nije bilo u zapisniku.

Večeras Toulouse u okviru 22. kola francuske Ligue 1 gostuje kod PSG-a, a vidjet ćemo da li je došlo vrijeme za debi 22-godišnjeg bh. napadača.

Jasno je da bi debi, a eventualno i gol, bio najbolji mogući scenario za Hamulića. Istina, mnogi igrači iz PSG-a neće igrati, a to su Verratti, Ramos, Neymar, Mbappe, Mukiele i Kimpembe.

Podsjećanja radio, Toulouse je Stalu platio oko 2,2 miliona eura za usluge 22-godišnjeg napadača.

Dio kolača će pripasti i litvanskom DFK Dianava koji ima 30 posto od transfera. To je klub za koji je Hamulić igrao 2022. godine kada je došao iz amaterske ekipe Quick Boys iz Nizozemske.

Prije nekoliko dana njegov je menadžer u razgovoru za poljske medije otkrio da će Hamulić igrati za Bosnu i Hercegovinu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Said je sjajan fudbaler i mogao je birati za koju će reprezentaciju igrati. Najaktivniji su bili ljud iz NFSBiH, a i Said je ciljao samo na BiH. Ono što mogu potvrditi, Said Hamulić će u budućnosti nositi dres reprezentacije Bosne i Hercegovine", rekao je njegov menadžer.

Prvo naredno okupljanje Zmajeva je u martu kada počinju kvalifikacije za EURO, a vidjet ćemo da li će Hamulić odmah naći svoje mjesto na spisku. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.