Šok za PSG i Mbappea!
Povreda će Kyliana Mbappea odvojiti od terena dovoljno dugo da propusti nekoliko velikih derbija (Foto: EPA)

Stigli rezultati pretraga

Šok za PSG i Mbappea!

M. Šljivak

Kylian Mbappe povrijedio se jučer u utakmici Montpelliera i PSG-a, a danas je zvijezda pariškog kluba podvrgnuta dodatnim testovima koji nisu donijeli nimalo lijepe vijesti za 24-godišnjeg napadača i francuskog šampiona.

Kylian Mbappe je napustio meč protiv Montpelliera nakon samo 20 minuta igre. Izašao je uz velike bolove s terena, a zatim je nakon meča šepajući napustio stadion.

Trener PSG-a Christopher Galtier smirivao je navijače tvrdeći da povreda nije ozbiljna, ali današnji pregledi su pokazali drugačiju sliku i Mbappe nije dobro.

L'Equipe donosi informaciju kako je gotovo sigurno da Mbappea ne terenu neće biti barem tri sedmice. To znači propuštanje prve utakmice osmine finala Lige prvaka protiv Bayerna.

"Ljekarski pregledi Kyliana Mbappea su zabrinjavajući. Ima povredu butnog mišića i ovakva vrsta povrede zahtjeva najmanje tri sedmice pauze", piše ugledni francuski list.

Mbappe će tako, prema svemu sudeći, propustiti neke veoma bitne utakmice svog tima, a pored duela s Bayernom u Ligi prvaka tu je nekoliko izuzetno jakih duela.

Oglasi

Ovog vikenda PSG čeka Toulouse, prije Bayerna im slijede dueli s Marseillom (Kup) i Monacom, a zatim dueli s Lilleom, te još jedan duel s Marseilleom (prvenstvo).

Sve ove utakmice bi Mbappe mogao propustiti. Nikako to nisu dobre vijesti za zvijezdu PSG-a koji je i ove sezone zaista fenomenalan u dresu pariškog velikana.

Kylian Mbappe je ove sezone u 26 odigranih utakmica ostvario učinak od 25 golova i šest asistencija. Učinak je mogao pojačati i protiv Montpelliera, no uspio je promašiti dva puta penal te prazan gol.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Bez obzira na to što će Mbappe vjerovatno ostati bez nastupa u bitnim utakmicama, PSG ima dovoljno kvaliteta da napravili velike rezultate i da nastavi pobjedničku seriju.

Protiv Montpelliera povredu je doživio i Sergio Ramos. Ipak, za razliku od Mbappea on bi trebao biti na raspolaganju svom timu u narednim akcijama.

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Da vam doktor KAZE..MBAPE ce igrati obe utakmice sa BAYERNOM..ovi u redakciji NEMAJU POJMA.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi