O čemu su Messi i Mbappe pričali nakon finala: "Istina je da nemam..."

Dijele istu svlačionicu, a u Kataru su vodili veliku bitku

O čemu su Messi i Mbappe pričali nakon finala: "Istina je da nemam..."

S. Mlaćo
Mnogo se priča o eventualnom odlasku Lionela Messija iz PSG- na kraju sezone. Navodno, Argentinac je nezadovoljan i atmosferom u svlačionici Parižana, gdje je veliki broj zvijezda.

Ipak, o tome javno nikada nije pričao. Argentina je čak savladala Francusku u finalu Svjetskog prvenstva, te je Messi tako na 'koljena' bacio saigrača Mbappea.

U intervju za Ole tvrdi da imaju korektan odnos. Dobio je pitanje da li su o finalnom meču pričali kada se sve 'smirilo'.

Pričali smo o utakmici, kako su ljudi u Argentini slavili tih dana, o odmoru i svim tim proslava. Ništa više osim svega što je dobro“, rekao je Messi.

Ističe da nisu previše pričali o samoj utakmici. Nije želio dodatno razočarati saigrača iz PSG-a.

"I ja sam nekada bio na gubitnčkoj strani. Izgubio sam finale Svjetskog kupa i nisam želio ništa o tome da znam. Ni sada ne želim govoriti o finalu. Istina je da nemam problema sa Kylianom, sasvim suprotno“, rekao je Argentinac.

Oglasi

Lionel Messi igra svoju drugu sezonu u PSG-u. Još uvijek nije poznato da li će produžiti ugovor koji ističe za nekoliko mjeseci. Ali jedno je sigurno. Kapitensku traku pariških prinčeva nikada neće nositi.

Trener PSG-a Cristophe Galtier je isključio opciju da Messi ikada bude kapiten PSG-a, barem dok je on trener, a posljednja odluka je učinila je da proradi ego kod nekih zvijezda u timu.

Imenovanje drugog kapitena PSG-a donijelo je sa sobom određene nemire u svlačionici. Prvi kapiten je Marquinhos, a drugi je bio Presnel Kimpbembe.

Sada je trener Parižana odlučio da kada Brazilac ne igra ili bude zamijenjen, kapitensku traku nosi Kylian Mbappe.

Vijest se nije svidjela Kimpbembeu, toliko da je na Instagramu objavio poruku u kojoj je naveo da mu se niko, ni Galtier ni klupsko rukovodstvo, nisu obratili da mu daju do znanja da će od sada biti treći kapetan.

Četvrti odbrani nakon Marquinhosa, Mbappea i Kimpbembea je italijanski veznjak Marco Verratti, a peti Sergio Ramos.

Dakle, Messi nije odabran kao mogući kapiten a prema onome što kažu u Francuskoj dva su razloga zašto nikada i neće. Prvi jer ne govori francuski.

Činjenica da ne barata s francuskom jezikom znači da ne može razgovarati sa protivnicima ili sudijama tokom utakmica Lige 1, a kapiten ima dužnost dati do znanja drugim šta misli.

Drugi razlog je taj što bi imenovanje Messija za kapitena moglo naštetiti osjetljivosti razmaženog Mbappea zbog kojeg PSG daje sve od sebe da pazi na njegove osjećaje i niko ne može biti iznad njega, osim Marquinhosa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi