Plemići potvrdili ozvaničenje saradnje

Zrinjski je novim potpisao riješio 'problematičnu' poziciju u timu

Samir Mlaćo
HŠK Zrinjski je danas sa 3:0 savladao OFK Vršac, a zatim predstavio novo pojačanje. Radi se o novom imenu na golmanskoj poziciji.

Novi član Plemića je 27-godišnji Marko Marić koji je danas potpisao ugovor na dvije godine, što je SportSport.ba jutros i najavio.

Marić je rođen u Beču, gdje je i počeo profesionalnu karijeru u dresu SK Rapid te je kao igrač ovog kluba branio za mlade reprezentacije Hrvatske.

Kao 19-godišnjak karijeru je nastavio u Bundesligi potpisavši višegodišnji ugovor za TSG 1899 Hoffenheim, a kao igrač njemačkog kluba iskustvo je skupljao braneći za poljski KS Lechia Gdansk, njemački Hannover 96 i norveški Lillestrøm SK, nakon čega je dvije godine proveo u američkom MLS-u u dresu Houston Dynamo FC.

Golmanska pozicija bila je problematična za Plemiće odlaskom Josipa Čondrića u Astanu, pa su čelnici aktuelnog prvaka morali brzo reagovati.

Zrinjski je danas savladao OFK Vršac sa 3:0 i tako potvrdio sjajnu formu na pripremama.

Zrinjski je meč počeo u sastavu: Soldo - Ćorluka, Jakovljević, Senić, Memija - Ilinković, Sučić - Ćuže, Vukotić, Sabljić – Bilbija. Gosti iz Vršca su se dobro držali u prvom dijelu, a vidjeli smo tek jedan pogodak.

Pogodio je iskusni Nemanja Bilbija.

U nastavku dosta promjena, te efikasan Zrinjski koji se sve pitao na terenu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mrežu kluba iz Srbije pogađali su Karlo Kamenar i Dragan Juranović.

Zrinjski je tako nastavio sa sjajnim partijama i Krunoslav Rendulić itekako može biti zadovoljan. Prethodno su Plemići nadigrali Tomislav sa 5:1, Zlate Moravce 4:1, Croatiju Zmijavce 2:1, te HNK Kruševo 10:1.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.