Zrinjski još jednom siguran, da li je Rendulićev tim 'opasniji' od Jakirevićevog?
FOTO: HŠK Zrinjski

Plemići briljiraju na pripremama

Zrinjski još jednom siguran, da li je Rendulićev tim 'opasniji' od Jakirevićevog?

S. Mlaćo
Mostarski Zrinjski nastavio je da 'melje' svoje rivale na pripremnim utakmicama. Mostarci su danas savladali OFK Vršac iz Srbije sa 3:0, te tako potvrdili sjajnu formu.

Zrinjski je meč počeo u sastavu: Soldo - Ćorluka, Jakovljević, Senić, Memija - Ilinković, Sučić - Ćuže, Vukotić, Sabljić – Bilbija. Gosti iz Vršca su se dobro držali u prvom dijelu, a vidjeli smo tek jedan pogodak.

Pogodio je iskusni Nemanja Bilbija.

U nastavku dosta promjena, te efikasan Zrinjski koji se sve pitao na terenu.

Mrežu kluba iz Srbije pogađali su Karlo Kamenar i Dragan Juranović.

Zrinjski je tako nastavio sa sjajnim partijama i Krunoslav Rendulić itekako može biti zadovoljan. Prethodno su Plemići nadigrali Tomislav sa 5:1, Zlate Moravce 4:1, Croatiju Zmijavce 2:1, te HNK Kruševo 10:1.

Oglasi

Prelazni rok za Zrinjski nije završen, a novo pojačanje bi moglo biti na golmanskoj poziciji.

Kako saznaje SportSport.ba, blizu dolaska pod Bijeli brijeg je Marko Marić, 27-godišnji golman rođen u Bosni i Hercegovini.

Rođen je u Beču, roditelji su mu porijeklom iz Širokog Brijega, a pored austrijskih posjeduje i hrvatske papire.

S obzirom na to da su mu roditelji iz BiH, u Premijer ligi Bosne i Hercegovine bi mogao završiti papire kako se ne bi vodio kao stranac, a u pitanju je Marko Marić, sadašnji golman grčkog Atromitosa.

Njemu ugovor s Grcima ističe na kraju sezone, no već ove zime bi mogao stići u redove Zrinjskog, te tako naslijediti sjajnog Čondrića koji je otišao put Azije.

Marić je dijete bečkog Rapida iz kojeg je 2015. godine prešao u Hoffenheim. Bio je na posudbama u Hannoveru i Lillestromu, prije dvije godine odlazi u Houston, a od januara 2022. član je Atromitosa.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Je li istina da sve vise pijacara navijaju za grinjski?
3 5
antikomunist
PRIJAVI OPET UZP KOPILE..HAHAHA..JADAN LI SI MATERE TI SE NAPRCIM!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi