Zrinjski se ponovo poigrao sa protivnikom na pripremama, sada je pukla 'petarda'
FOTO: HŠK Zrinjski

Plemići veoma efikasni

Zrinjski se ponovo poigrao sa protivnikom na pripremama, sada je pukla 'petarda'

S. Mlaćo
Nogometaši Zrinjskog danas su u Međugorju upisali novu pobjedu u pripremnim mečevima. Plemići su za rivala imali ekipu federalnog prvoligaša Tomislava i upisali su sigurnu pobjedu rezultatom 5:1.

Zrinjski je poveo sjajnim pogotkom Josipa Ćorluka i to iz prekida kao i protiv Zlate Moravce kada su Plemići tri puta pogodili nakon prekida. Sada je iz kornera ubacio Ivančić, a Josip Ćorluka bio strijelac. Igrala se osma minuta.

Nakon samo par minuta Ćorluka je povisio na 2:0, da bi već u 17. minuti Bilbija pogodio za 3:0. Ćuže je sve odradio, Vukotić je blokiran, a Bilbija odbijenu loptu posprema u mrežu. Do kraja prvog poluvremena nije bilo pogodaka, a drugi dio bolje otvaraju nogometaši federalnog prvoligaša.

Zaprijetili su preko Petra Banovića i smanjili na 3:1. Plemići su ipak nastavili po starom i novajlija Antonio Ivančić sa peterca u 57. minuti povisuje na 4:1.

Nakon toga vidjeli smo i dosta promjena u timovima, tempo je pao, ali bilo je uzbuđenja. Zrinjski je imao prednost, a federalni prvoligaš rijetko dolazio u šansu. Vrijedi istaći pokušaj Kiša iz 71. minute, no golmana Tomislava Sabljo je odbranio.

Par minuta kasnije bilo je 5:1. Damir Zlomislić je lijepo pogodio i bio je to njegov treći pogodak u prijateljskim susretima ove zime.

Oglasi

Pred sami kraj Sabljić upošljava Kiša, ovaj loše prima loptu i propala je velika šansa za Zrinjski.

Do kraja je ostalo 5:1.

Zrinjski novi prijateljski meč igra uskoro protiv Vršca iz Srbije, a zatim će Plemići nastupiti na Memorijalu Andrija Anković u Gabeli. Rival će Gabeljanima prvog dana turnira biti NK GOŠK Gabela.

Tomislav na drugoj strani nastavlja pripreme za drugi dio sezone, a cilj kluba je ostanak u prvoligaškom društvu. Izabranici Duška Vraneševića su trenutno na devetom mjestu, što se može nazvati sigurnom zonom, no do kraja je još 15 kola.

Prijateljski meč u Međugorju:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

HŠK Zrinjski – HNK Tomislav 5:1

HŠK Zrinjski: Pršlja - Ćorluka, Jakovljević, Senić, Memija - Sučić, Ivančić - Ćuže, Vukotić, Sabljić – Bilbija.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

antikomunist
Cuj"pukla petarda"?Tomislavu?Pa Duvnhaci su mislim zadnji u federalnoj..i to vam"suoeriornost"?:)Hajd malo o Bilbiji,u nebesa ga dizute..hajd malo o Djokovicu.Koliko vam daju HDZ i SNSD i Covic da ovako pisete?
2 4
velaMo
Ajd idi čitaj o Veležu i Želji ,šta se na sekiraš za nas ?
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi