Uskoro bi se trebao pojaviti u Sarajevu

Hodžić novom objavom 'zapalio' navijače Željezničara, sve je spremno za povratak?

Samir Mlaćo
Navijači Željezničara već danima priželjkuju da se ekipi u Konjicu priključi i napadač Armin Hodžić. Hodžić je bez kluba i sigurno bi imao priliku da se na svojoj Grbavici 'vrati u život'.

Ne krije želju da se to desi, a sve će biti jasnije u narednim danima. Navodno, očekuje se njegov dolazak sa odmora u Dubaiju i razgovor sa čelnicima Željezničara.

Hodžić je veoma aktivan na društvenim mrežama, često postavlja poruke navijačima Željezničara, ali i materijal iz perioda kada je nosio dres Željezničara. Učinio je to i jutros kada je postavio video sa meča Željezničara i Zrinjskog.

“Za ona dobra stara vremena. Za vas sve. Volim te Željo“, napisao je Hodžić.

Hodžić je posljednji angažman imao u mađarskom Fehervaru, a nastupao je i za Kasimpasu, Dinamo Zagreb, Liverpool U-21...

Podsjetimo, dvogodišnji ugovor sa FK Željezničar jučer je potpisao Sulejman Krpić.

Uprkos svim problemima i nedaćama na Grbavici, Mulalić i stručni štab pronašli su način da Željezničar sanja realne snove o izlasku u Evropu, a Krpić bi svakako trebao biti veliko pojačanje i uzdanica za ostvarivanje tog cilja.

Posljednji angažman Brčak je imao u Australiji gdje je nastupao za Western Sydney. Prije toga igrao je za Tuzla City, Astru Giurgiu, Suwon Bluewings, Tractor Sazi, Slobodu, AIK, Metalac, Sarajevo, LASK II, te u juniorskim kategorijama za zagrebački Dinamo i Orašje.

Odigrao je i jednu utakmicu za A reprezentaciju Bosne i Hercegovinu, onu prijateljsku u Los Angelesu protiv SAD-a u decembru 2021. godine. Bio je to meč van FIFA-inog termina na kojem su nastupili igrači iz Premijer lige BiH, a naša selekcije je poražen s 1:0.

“Krpića smatram našim igračem. On je sada i stigao i drago mi je zbog toga. Sa njim smo imali kontakt prije godinu, ali neke stvari se nisu potrefile. Zahvaljujući ljudima iz kluba i mom Bekriću uspjeli smo dovesti veoma bitnog igrača. On je bitan u kontekstu rada, karaktera i neće imati problema. Rijetko su stranci igrači koji nisu rođeni u Sarajevu bili kapiteni Želje. Taj dečko je uspio u tome“, rekao je nakon potpisa šef struke Željezničara Edis Mulalić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“On je nedavno napustio Australiju, sezona ima još traje. Ima malo problema zbog vremenske zone, neke stvari ćemo moža riješavati u hodu što se tiče njega. Pokušat ćemo da ga dovedemo da budem optimalan, kako za nas, tako i on sam za sebe. Drago mi je što je tu, imali smo problema na nekim pozicijama, bili smo oskudni.

Ne sumnjam da će nam Krpić pomoći, a i mi njemu. Svi želimo da Želju izvedemo na dobre grane, on je jedna puzla u tome. Svi pušemo u isti rupu. Tu su i Jašarević i Drljo koji su veoma posvećeni radu i svaka im čast. Oni su bitni, ja volim sve svoje igrače i bitni su kao i Krpić. Svi nam mogu pomoći jer znamo šta je u kolektivu najbitnije, a to je rezultat“, dodao je Mulalić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.