Krpić nije jedino novo ime danas u bazi Željezničara u Konjicu: Stigao još jedan ofanzivac

Stiže iz Grčke, mogao bi pojačati Plave za drugi dio sezone

Krpić nije jedino novo ime danas u bazi Željezničara u Konjicu: Stigao još jedan ofanzivac · Saznajemo

S. Mlaćo
FK Željezničar je danas dobio veliko pojačanje za drugi dio sezone. Plavi su ozvaničili saradnju sa iskusnim napadačem Sulejmanom Krpićem, no čini se da on neće biti posljednji novajlija ove zime.

Krpić se na Grbavicu vraća iz Australije gdje je nedavno raskinuo saradnju i sigurno da su navijači Željezničara itekako sretni i zadovoljni zbog ovog posla.

Prema ugovoru koji je potpisao, Krpić će se na Grbavici zadržati dvije godine, odnosno do januara 2025. godine kada će imati 34 godine.

Za FK Željezničar igrao je u periodu od 2018. do 2020. godine, a sada se ponovo vraća na Grbavicu da pomogne timu Edisa Mulalića da izbori plasman na evropsku scenu.

Za Željezničar je nastupio 54 puta i postigao 31 gol uz jednu asistenciju. Bolji učinak ima samo u Slobodi gdje je postigao šest golova više uz četiri asistencije više, ali je i odigrao čak 46 utakmica više nego u plavom dresu.

Gledajući učinak koji je imao prije, sigurno će predstavljati pojačanje za tim Edisa Mulalića koji nakon jesenjeg dijela sezone zauzima 4. poziciju s 29 bodova i jednom utakmicom manje (derbi protiv Sarajeva).

Oglasi

Sa Plavima se povezuje i Armin Hodžić koji je bez kluba i trenutno je na odmoru u Dubaiju. Putem društvenih mreža najavio je povratak na Grbavicu, no sve je za sada ostalo na tome.

Nije tajna da su čelnici Željezničara već razgovarali sa Hodžićem, ali sve će biti jasnije kada se on vrati u naš glavni grad. Danas se u Konjicu pojavio još jedan novi igrač. Radi se o mladom ofanzivcu Denisu Alijagiću.

Alijagić je član grčkog Olympiacosa, a na Grbavicu bi stigao na posudbu. Nezvanično, sa Plavima će trenirati u narednim danima te bi tako mogao i on završiti u redovima Željezničara.

Alijagić je rođen u Pragu (Češka), majka mu je iz te zemlje, dok je otac iz Bosne i Hercegovine. Nastupao je za kadetsku i juniorsku reprezentaciju naše zemlje, a zatim obukao dres U-21 reprezentacije Češke. Upisao je za sada jedan nastup, a tek mu je 19 godina.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Trenutno nastupa za drugi tim Olympiacosa i sigurno bi mu iskustvo igranja u Željezničaru mnogo značilo za razvoj karijere.

U Grčku je Alijagić stigao iz Slavije Prag,a  nastupao je i za Slovan Liberec, te Vlasim...

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Zna li prositi? Grci su poznati cigojneri i uz bugare, rumune i skretnicare, jedni od najpoznatijih prosijaka na svijetu! Odma ga rasporediti pred katedralu nek pokaze sta zna!
4 19
Geneve
****o malo češko.
6 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi