Sergej Jakirović iz perioda kada je vodio Zrinjski.

Lijava tragičar na kraju

Jakirović preporodio Rijeku: Slavili su na Poljudu, Hajduku nisu pomogla ni dva penala!

Eldar Ganibegović

Sergej Jakirović je nakon jesenjeg dijela sezone napustio Zrinjski i preuzeo Rijeku. Vidjet ćemo kako će se to odraziti na prvaka Bosne i Hercegovine, no za Rijeku je dovođenje bh. stručnjaka, za sada, bilo pun pogodak.

Igra Rijeka kao preporođena. Jakirović je otjerao neke igrače i zvijezde, neke doveo, a između ostalih i Niku Jankovića, sjajnog veznjaka s kojim je sarađivao u Zrinjskom.

Danas su izabranici Sergeja Jakirovića slavili pobjedu protiv Hajduka rezultatom 1:2 u okviru 20. kola HNL-a, te se tako uključili u borbu za četvrto mjesto koje vodi u Evropu.

U sedmoj minuti je pokušao Frigan, no njegov šut nije bio opasan. Dvije minute kasnije Krovinović u dobroj poziciji, brani Labrović.

Pokušavali su i jedni i drugi, najzapaženiji je bio Krovinović, a vjetar je uveliko otežavao igru i kontrolu lopte.

Jankovićev šut iz 35. minuti završio je u bloku, a nakon toga Sentić zaustavlja udarac Frigana i to je bilo otprilike to što smo vidjeli u prvih 45 minuta.

Hajduk bolje otvara drugi dio. Livajin slobodnjak ukrotio je Labrović, da bi dvije minute nakon toga Lovrencsics upropastio veliku priliku pred golom gostiju.

Kazna je stigla u 65. minuti. Awaziem je izgubio loptu, Marin je primio loptu i pucao, Sentić odbio, natrčao je Prince i poentirao za vodstvo Rijeke.

Nova sjajna šansa za Rijeku u 76. minuti. Janković je sjajno gurnuo za Frigana koji je bio brži od obrane Hajduka, ali udarac nije bio precizan.

Igrala se 84. minuta kada je Frigan glavom pogodio za 0:2 poslije asistencije Libera, minut kasnije je isti igrač propustio još jednu sjajnu šansu za 0:3, a onda kreće drama.

Penal za Hajduk u 88. minuti. Krovinović je bio taj koji ga je izborio, a Marko Livaja pogađa za 1:2 i vraća nadu Hajduku da može nešto napraviti u ovoj utakmici.

Novi penal za Hajduk u sudijskoj nadoknadi. Livaja je ponovo preuzeo odgovornost, no Labrović mu je odbranio udarac i tako sačuvao sva tri boda svom timu.

Rijeka je sada osma s 22 boda, ali samo četiri manje ima od Slaven Belupa koji je četvrti, odnosno nalazi se na poziciji koja vodi u Evropu.

Hajduka što se tiče, splitski Bili nalaze se na drugoj poziciji s 38 bodova, osam manje i utakmicom više od prvoplasiranog Dinama koji će vrlo vjerovatno ponovo osvojiti titulu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Supersport HNL, 20. kolo:

Hajduk - Rijeka 1:2 (Livaja 88'(P); Ampem 65', Frigan 84')

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.