Jakirović pred derbi sa Hajdukom u pomoć zvao sveštenika

Zanimljiv potez

Jakirović pred derbi sa Hajdukom u pomoć zvao sveštenika

E. Oštraković

Zanimljivu posjetu imali su fudbaleri Rijeke uoči velikog jadranskog derbija protiv Hajduka. Naime, njih je posjetio svećenik Ivan Dominik Iličić.

Rijeku odnedavno predovdi bivši trener Zrinjskog, Sergej Jakirović, a u drugi dio prvenstva ušao je sa ambicijama da preokrene sezonu.

Uspjela je Rijeka u prošlom kolu ostvariti pobjedu protiv Šibenika, a nadaju se da će dobar niz nastaviti u duelu protiv najvećeg rivala.

Tako se za dva dana igra jadranski derbi, a njegov domaćin je Hajduk, te je jasno da ekipa Rijeke ima jako težak zadatak ispred sebe.

Jako zanimljiv uvod u ovu utakmicu imali su igrači Rijeke. Naime, uprava kluba angažovala je svećenika koji je ušao u svlačionicu i blagoslovio ekipu i igrače Rijeke.

"Blagosloviti igrače i ostale dionike nekog nogometnog kluba ne znači biti protiv drugih klubova. Isus nije za jedan klub na način da bi bio protiv drugih klubova nego mislim da mu je stalo da što više igrača, djelatnika i navijača bude otvoreno njegovom blagoslovu i da kroz sport promiču, prije svega, ljudske i kršćanske vrijednosti te ostvare primjer pravog zajedništva. Molimo u tom duhu za naše sportaše, kojem god klubu pripadali, a posebno za naše drage Vatrene", napisao je svećenik Ivan na Facebooku i dodao:

"Ne zaboravimo moliti za njih kao osobe i sada kada nema svjetskog prvenstva. Kao uzor, igračima sam predstavio dominikanskog blaženika Piera Giorgia Frassatija koji je i sam bio sportaš. Volio je skijati i planinariti, a životno geslo bilo mu je Verso l’alto što znači prema vrhu, kako u sportu, planinarenju, tako i u životu. Prema vrhu, prema nebu, prema neprolaznim vrijednostima", zaključio je u objavi Ivan Dominik Iličić.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Rijeka se trenutno nalazi na osmom mjestu na tabeli od ukupno 10 ekipa koje igraju u najvećem rangu takmičenja u Hrvatskoj.

Naravno da to nije pozicija koja se očekuje obzirom na renome Rijeke, ali i na kvalitet igrača koji postoji u ekipi.

Top Komentari

starmac
Sta kaže BABO na ovo Jakiroviću?
2 1
BiH_Suomi
Moracemo i mi poceti sa ovom tradiciom, pa mevlud u svlacionici.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi