Već je predstavljen

Navijači Veleža po lijepom pamte Fejsala Mulića: Sada je pronašao novi klub

Samir Mlaćo
Nekadašnji napadač mostarskog Veleža Fejsal Mulić postao je novi član južnokorejskog Suwon Samsunga. Mulić je tako odlučio promijeniti sredinu, što i nije čudno s obzirom na sjajne partije koje je pružao.

Nekadašnji napadač mostarskog Veleža Fejsal Mulić postao je novi član južnokorejskog Suwon Samsunga. Mulić je tako odlučio promijeniti sredinu, što i nije čudno s obzirom na sjajne partije koje je pružao.

Prethodno je iz Veleža stigao u južnokorejski Seongnam FC, a nastupao je i za Muru, Hapol Tel Aviv, Hapoel Acre, Mouscron...

U K-1 ligi upisao je 69 nastupa i postigao je 22 pogotka, te je zatim stigao poziv iz Suwona. Nije se mnogo dvoumio i sada je zvanično predstavljen.

Kratko je kazao da je svjestan da mora ispuniti ciljeva navijača Suwona i da vjeruje da sa sa novim saigračima imati povoda za mnogo zadovoljstva.

Mulić je Velež napustio početkom 2021. godine, a prethodno je stigao iz slovenske Mure. Za kratak period opravdao je očekivanja kako struke Veleža tako i navijača koji su ga mnogo cijenili.

Upisao je 19 nastupa i dodao devet pogodaka te brzo napravio inostrani transfer. Velež je tada dobio i obeštećenje te napravio kvalitetan posao na tom polju, ali izgubio važnog igrača.

Nova sezona u elitnom rangu južnokorejskog nogometa počinje krajem ovog mjeseca. Očekivanja su velika, a prvi izazov očekuje i Mulića.

Njegov Suwon će ugostiti Gwangju i tražiti prve bodove.

Korpulentni napadač se već priključio ekipi i očekuje se da u navedenom meču upiše svoje prve minute.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.