Elvis Sarić se vratio u bivši klub

Ponovo u dresu Suwona

Elvis Sarić se vratio u bivši klub · Zvanično

E. Čaušević

Bh. fudbaler Elvis Sarić nakon svega nekoliko mjeseci odlučio je da napusti hrvatsku Goricu.

Sarić je u Goricu stigao u septembru prošle godine, ali je nakon završetka prvog dijela sezone odlučio da promijeni sredinu.

Bh. veznjak je u Gorici odigrao svega pet utakmica i odlučio je da je vrijeme da ponovo spakuje kofere. Sarić je dobio ponudu koju nije mogao da odbije i odlučio je da se vrati u Južnu Koreju.

Naime, Sarić se vratio u Suwon za koji je nastupao od ljeta 2018. do ljeta 2019. godine kada je napustio FK Sarajevo.

Iz Suwona je otišao u Al Ahli u kojem je proveo godinu dana prije dolaska u Goricu. No, njegov bivši klub ga je kontaktirao, te se Sarić odlučio još jednom vratiti u Južnu Koreju, a Suwon je transfer i zvanično potvrdio.

"Kada sam napustio klub pomislio sam da bih se mogao vratiti jednog dana i drago mi je što se to desilo i što sam ponovo u Suwonu. Želim pomoći ekipi i klubu da se ponovo vrate u sami vrh", rekao je Sarić nakon potpisa ugovora.

Sarić je ponikao u dresu GOŠK-a iz Dubrovnika, a u svojoj dosadašnjoj karijeri igrao je još za Lučko, Vinogradar, Inter Zaprešić, Slobodu, Sarajevu, Suwon, Al Ahli i Goricu.

Također, upisao je i 19 nastupa u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine i uspio je postići jedan pogodak.

Top Komentari

Mackintosh
Suwon? Jel se to jede, sto je to?
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi