Svaka podrška je dobrodošla

Igrači Sarajeva svim srcem uz narod Turske: Jasna poruka pred okršaj protiv Shakhtara

Endin Čaušević

Fudbaleri Sarajeva nalaze se već neko vrijeme na pripremama u Antaliji, a danas bordo klub igra novu prijateljsku utakmicu i to protiv Shakhtara.

Utakmica između Sarajeva i ukrajinskog Shakhtara počela je u 15:30 sati i sigurno je da nas očekuje dosta uzbuđenja.

Izabranici Mirze Varešanovića se punom parom spremaju za nastavak sezone i sigurno je da će provjera protiv tako jakog protivnika kao što je Shakhtar biti od velike koristi.

No, prije početka današnje utakmice vidjeli smo i veoma lijep gest kluba s Koševa povodom svih dešavanja koji potresaju Tursku ovih dana.

Poznato je da je u ponedjeljak Tursku i Siriju pogodilo nekoliko razornih zemljotresa u kojima je stradalo više od 10.000 ljudi i nažalost jasno je da će ta brojka rasti.

Turskoj je potrebna svaka pomoć u ovim teškim trenucima, a na svoj način i igrači Sarajeva pokazali su svoju podršku narodu ove zemlje u kojoj se trenutno nalaze na pripremama.

Naime, igrači bordo kluba na teren su izašli i s parolom "Pray for Turkiye", na na istoj su zastave Bosne i Hercegovine i Turske.

   Igrači FK Sarajevo s porukom pred meč protiv Shakhtara

S druge strane igrači Shakhtara na teren su izašli ogrnuti u zastave Ukrajine s jasnom porukom za mir u ovoj zemlji u kojoj još uvijek traje rat s Rusijom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Oba kluba nagrađena su aplauzom s tribina zbog svojih poteza.

Bordo klub je prije nekoliko dana u prijateljskom meču savladao ukrajinski Minaj sa 2:1, a pored meča sa Shakhtarom izabranike Mirze Varešanovića očekuje do kraja priprema u Turskoj i utakmica protiv Rige koja se igra 12. februara.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.