Najbolji bh. teniser je prije dvije godine imao jedan od najčudnijih poteza u karijeri, a sada ga je objasnio.

Sarajlija i najbolji bh. teniser

Oglasio se Džumhur i objasnio "najgori drop shot ikada": Samo da razjasnimo...

Eldar Ganibegović

Iako već odavno nije u najboljoj formi niti po igrama niti po plasmanu na ATP listi, Damir Džumhur je još uvijek najbolji bh. teniser i najveća uzdanica reprezentacije Bosne i Hercegovine koja je prije nekoliko dana poražena od Švedske.

Početkom 2021. godine Damir Džumhur je igrao kvalifikacije za ATP turnir u francuskom Montpellieru. Ispao je već u prvom kolu od Francuza Kyriana Jacqueta (2:1).

Na tom meču viđen je i jedan od najčudnijih poteza u karijeri Sarajlije. Sport Klub je objavio video pod nazivom: "Najgori pokušaj drop shota ikada?"

Sada, otprilike dvije godine kasnije, na Instagram profilu "tennistv" objavljen je video ove situacije. "Nije stigao ni do servis linije", stoji u opisu videa.

Zanimljivo, na svom profilu ga je podijelio i sam Damir Džumhur, te su se fanovi ponovo podsjetili na zanimljiv gaf našeg tenisera.

Džumhur je u odjeljku za komentare odlučio da objasni ovaj loš potez, te je rekao ono što je većina nas i mislila da je istina.

"Da razjasnimo, mislio sam da će izaći, ali izgledalo je kao užasan udarac. U svakom slučaju, lošta odluka", napisao je Džumhur.

Džumhur se trenutno nalazi u glavnom gradu Litvanije, Vilniusu. Tamo igra Challenger gdje u četvrtfinalu čeka protivnika duela Berankisa i Novaka. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.