Lagana pobjeda Ymera protiv Damira Džumhura

Pobjeda od 2:0 u setovima

Lagana pobjeda Ymera protiv Damira Džumhura

O. Lekić

Teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon prvog dana meča Davis Cupa protiv Švedske u Stockholmu gubi sa rezultatom 0:2.

Domaćoj reprezentaciji dtugi poen donio je Elias Ymer koji je uspio da pobjedi prvog bh. tenisera, Damira Džumhura sa 6:1 i 6:4.

Odigrao je Džumhur ispod svojih mogućnosti, a to se posebno odnosi na prvi set u kojem je uspio da osvoji samo jedan gem.

U drugom setu je naš predstavnik odigrao dosta bolje, ali je Ymeru bio dovoljan jedan break na početku seta za pojedu na ovom meču.

Upravo ovom pobjedom Ymer je svoju selekciju doveo na korak do trijumfa i plasmana među 16 najboljih selekcija na svijetu.

Ranije je njegov brat Mikael savladao Mirzu Bašia sa 6:4 i 7:5. Odigrao je Bašić jako dobro protiv igrača koji se nalazi na 60. mjestu na svijetu.

Oglasi

Ipak, na kraju je poražen, ali je sam meč bio jako tijesan. Bašić se u prvom setu držao sve do desetog gema, a tada je Ymer napravio break i osvojio set.

U drugom setu Ymer je poveo sa 3:0, ali se Bašić uspio vratiti u beč i osvojiti svoja tri servisa, a zatim i break, te doći do 5:5.

Nažalost po njega, Ymer je u naredna dva gema bio siguran, te je na kraju došao do pobjede.

Drugi dan počinje susretom dublova u kojima će Mirza Bašić i Tomislav Brkić pokušati zadržati šanse BiH da ostane u meču.

Nakon toga planirana su dva singla. Džumhur će igrati protiv Mikaela Ymera, a nakon toga igra Bašić protiv Eliasa Ymera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi