Džumhur trijumfom otvorio kvalifikacije za Australian Open
FOTO: EPA

Sigurna igra na startu

Džumhur trijumfom otvorio kvalifikacije za Australian Open

H. Zilić

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur otvorio je naastup na prvom Grand slamu sezone, riječ je naravno o Australian Openu koji prema tradiciiji otvara novu kalendarsku godinu u svijetu sporta.

Džumhur je u Australiju došao kao 177. reket svijeta i odigrao je prvi meč u kvalifikacijama.

U prvom kolu kvalifikacija za turnir u Melbourneu, Džumhur je sjajnom igrom rutinski savladao Dimitara Kuzmanova iz Bugarske koji je 182. teniser svijeta.

Džumhur je za sat i 22 minute igre slavio sa 2:0, po setovima rezultat je glasio 6:3, 6:1 za našeg tenisera.

Naš teniser protivniku iz Bugarske nije dao ni minimalne šanse u pomenutom meču.

U drugom kolu kvalifikacija Džumhura očekuje duel protiv australskog tenisera Maxa Purcella koji je trenutno 204. na ATP listi.

Oglasi

Pored Džumhura, Bosna i Hercegovina će imati još jednog predstavnika na ovogodišnjem Australian Openu.

Tomislav Brkić će nastupiti u konkurenciji dublova odmah u glavnom žrijebu.

Kada je u pitanju Džumuhr, Damir je 2023. godinu otvorio nastupom na Challenger trtniru u Novoj Kaledoniji gdje je zaustavljen u četvrtini finala.

Turnir u Novoj Kaledoniji donio mu je napredak od devet pozicija na novoj ATP listi.

Iako nije blistao, Džumhur je u četiri meča u 2023. godini ostvario dvije pobjede što bi moglo najaviti bolju sezonu nego što je bila prošla.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi