Svi drugi su "zaboravili"

Samo jedan igrač Manchester Uniteda čestitao Ronaldu na četiri gola

Edmir Škorić

Cristiano Ronaldo je pokazao klasu u novom nastupu za Al Nassr, pa je postigao sva četiri gola u pobjedi ovog tima na gostovanju kod Al Wehde (4:0) u 16. kolu prvenstva Saudijske Arabije.

Dva puta je legendarni Portugalac pogađao u prvom, a zatim dva puta u drugom poluvremenu.

Ronaldu su ovo bili prvi golovi iz igre i sad ima pet pogodaka u tri utakmice prvenstva Saudijske Arabije. Njegov Al Nassr trenutno drži prvo mjesto na tabeli s jednakim brojem bodova kao i Al Shabab.

Ronaldo je sjajno počeo karijeru u Saudijskoj Arabiji. Potpisao je ugovor na 2,5 godine početkom 2023. te će ukupno zaraditi oko 500 miliona eura, s tim da je u taj iznos uključen i komercijalni dio ugovora.

Najplaćeniji nogometaš današnjice nedavno je napunio 38. rođendan, no klasu ne prestaje pokazivati. Četiri gola za 90 minuta, bez obzira na ligu i klub - nije malo.

Ronalda hvale na sve strane, čestitke dolaze od bivših klubova, saigrača, protivnika... No, kada govorimo o Manchester Unitedu, samo jedan od igrača mu je javno čestitao na četiri data gola.

Riječ je o mladom Alejandru Garnachu, koji inače obožava bivšeg igrača Real Madrida. Argentinac je objavio četiri identična emotikona i na ovaj način proslavio Ronaldov uspjeh. Interesantno da niko od ostalih igrača nije na društvenim mrežama čestitao CR-u ili na bilo koji način iskazao sreću za njegovo dostignuće.

"Sjajan je osjećaj zabiti četiri gola i dostignuti 500 ligaških golova u veoma bitnoj pobjedi moje ekipe", napisao je sretni Ronaldo.

On nije u najboljim odnosima s Manchester Unitedom, to je jasno, no trebalo je valjda da ostane u odnosima sa nekim od igrača, ako ništa sa sunarodnjakom Brunom Fernandesom.

Podsjetimo da je Ronaldo u novembru dao eksplozivan intervju Piersu Morganu u kojem je govorio stvari protiv bivešg menadžera Erika ten Haga i kluba, zbog čega je ubrzo dobio slobodne papire, pa je u Katar stigao kao slobodan igrač.

Nakon završenog Svjetskog prvenstva, otputovao je na potpis najvećeg ugovora u karijeri u Saudijskoj Arabiji. Za sada izgleda da nije pogriješio u odabiru.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.