Dok je Ronaldo rešetao mrežu Al Wehde, na tribinama se odvijao pravi užas
Foto: Twitter

Najezda skakavaca

Dok je Ronaldo rešetao mrežu Al Wehde, na tribinama se odvijao pravi užas

E. Ganibegović

Sinoć se na King Abdul Aziz stadionu u Mekki odvijao pravi užas dok je Cristino Ronaldo rešetao mrežu domaće Al Wehde. Nije bilo opasno po zdravlje i život navijača, no sigurno da je pokvarilo kompletan doživljaj i ugođaj na stadionu.

U okviru 16. kola Pro lige u Saudijkoj Arabiji, Al-Nassr je sinoć kao gost s 0:4 savladao domaću Al Wehdu. Prvo ime utakmice bio je Cristiano Ronaldo koji je postigao sva četiri pogotka.

Slavni Portugalac načeo je domaćina u 21. minuti, da bi novi pogodak postigao pet minuta prije odlazak na odmor.

Hat-trick je kompletirao u 53. minuti, da bi u 61. postigao i četvrti pogodak te tako pokazao da su prve utakmice u kojima nije bio strijelac bile samo plod slučajnosti.

Neki od nešto malo više od 27 hiljada gledaoca svjedočili su pravoj neugodnosti i užasu na tribinama koji ih je zadesio u toku utakmice koju su pratili. 

Oglasi

Naime, na jednom dijelu tribina King Abdul Aziz stadiona u Mekki viđena je najezda skakavaca. Osim što su bili svuda po tribini, bili su i na odjeći brojnih navijača te im tako sigurno pokvarili ugođaj.

Što se tiče Cristiana Ronalda, daleko od toga da je ovo prvi put u njegovoj karijeri da je na jednoj utakmici postigao četiri pogotka. Isto to je radio i u dresu Real Madrida i reprezentacije Portugala.

S Real Madridom je to uradio protiv Racinga, Seville, Elchea, Granade, Espanyola, Malmoa, Celte i Girone, a u dresu Portugala protiv Litvanije i Andore.

U saudijskoj Pro ligi trenutno je na brojci od pet pogodaka, dok prvi strijelac Talisca ima osam više. Ako ovim tempom nastavi, Ronaldo bi ga vrlo brzo mogao i stići i prestići. 

Top Komentari

user13
user13
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi